Фирмите доставчици на врачанската болница за пореден път запорираха сметките

...
Фирмите доставчици на врачанската болница за пореден път запорираха сметките
Коментари Харесай

​Предколедно! Кризата във врачанската болница се завръща, пак запорираха сметките й

Фирмите снабдители на врачанската болница за следващ път запорираха сметките на лечебното заведение, научи BulNews.bg. Изненадата за медиците и личният състав на многопрофилната болница „ Христо Ботев “ пристигнала през вчерашния ден, когато съумели да вземат единствено половината от трудовите си хонорари. Всичко това се случва дни преди едни от най-светлите празници – Коледа и Нова година.
Изглежда рецесията, която тресеше болничното заведение преди два месеца, се завръща. Припомняме, че тогава лекарите надигнаха глас против забавени трудови хонорари и липса на значими лекарства в здравното заведение, което бе пред банкрут.
След редица протестни дейности страната подаде ръка на лечебницата, а за малко време управата на болничното заведение съумя да почисти сметките със чиновниците си и да извоюва повдигане на запорите върху множеството от сметките на лечебницата. Днес обаче ситуацията още веднъж е сериозно.
От управлението на болничното заведение научихме, че фактически сметките на лечебницата са блокирани и то не от една и две компании, а от много повече. Колко са сдруженията, които са наложили запора към момента не е ясно. От болничното заведение показаха вяра, че ще съумеят да се договорят с доставчиците доникъде на месеца и личният състав да получи остатъка от заплатите си.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР