Финландска корабостроителница е завършила строежа на най-големия круизен кораб в

...
Финландска корабостроителница е завършила строежа на най-големия круизен кораб в
Коментари Харесай

365 метра, 250 800 тона: Пускат на вода най-големия круизен кораб в света

Финландска корабостроителница е приключила градежа на най-големия круизен транспортен съд в света, като той към този момент е излязъл за първи път в открити води за морски тествания преди формалното си стартиране през октомври тази година.

Icon of the Seas на Royal Caribbean International е дълъг 365 метра и тежи почти 250 800 тона, оповестява CNN, и когато отплава във водите на Карибско море през януари 2024 година, той ще може да побере към 5610 пасажери и 2350 души екипаж.

Корабът ще бъде и най-големият аквапарк в морето. Със своята " Категория 6 ", той ще разполага с рекордните шест водни пързалки, само че гостите, които желаят по-спокойно преживяване, ще могат да се провиснал и в седемте басейна и деветте хидромасажни вани на кораба.

Еволюционен връх

Корабът се строи в корабостроителницата Meyer Turku, един от водещите европейски корабостроители, основан в Турку, Финландия. По време на конференция по-рано тази година президентът и основен изпълнителен шеф на Royal Caribbean International Майкъл Бейли декларира пред медиите, че корабът е на път да се причисли към флота на компанията на 26 октомври, преди дебюта си през 2024 година

Сегашният притежател на купата максимален круизен транспортен съд в света е различен представител на флота на Royal Caribbean - Wonder of the Seas, който направи първото си корабоплаване едвам предходната година. Той е с малко по-малка дължина от 362 метра и има 18 палуби.

Royal Caribbean International показват Icon of the Seas като постепенен връх на круизните плавателни съдове, защото той употребява най-новите технологии и надгражда 50-годишния опит на компанията.

" Позиционираме го като най-хубавата фамилна почивка и когато се отдръпнете обратно и погледнете цялата сила и време, които са вложени в основаването на този транспортен съд, това е зашеметяващо ", споделя Бейли.

Според изказване на Royal Caribbean Icon of the Seas е приключил първия си набор от морски тествания на 22 юни.

" По време на първата серия морски тествания Icon of the Seas измина стотици километри, по време на които бяха тествани главните мотори, корпусът, спирачните системи, ръководството, равнището на шума и вибрациите ", се споделя в изказването. " Всичко беше осъществено в точния момент, както е разказано в графика, макар че тръгването се забави поради неподходящ вятър. "

Перфектната база

Корабът дава обещание повече от 40 разновидността за хранене, пиянство и развлечение, доста от които са включени в цената на круиза. С 20 палуби и осем „ квартала “ за разходки, концепцията на новия круизен транспортен съд е да задоволи всеки вид почиващи с всичко нужно - от зони, отдадени на млади фамилии, до пространства единствено за възрастни.

Корабът има 28 разнообразни типа пространства за настаняване на разнообразни видове посетители, повече общи пространства и панорама към океана допълнително каюти.

Icon of the Seas също по този начин е и първият транспортен съд на Royal Caribbean International, задвижван от полутечен природен газ (LNG) и технология за горивни кафези, като част от прехода на компанията към бъдеще, учредено на чиста сила.

Рекордни резервации

Корабът провокира подобен звук, че предварителните резервации са рекордни. По време на отчитането на финансовите резултати за последното тримесечие Майкъл Бейли разказва Icon of the Seas като " безусловно най-добре представящото се пускане на нов артикул, което в миналото сме имали ".

Icon of the Seas ще прави седемдневни курсове в Източните и Западните Кариби, тръгвайки от Маями, през цялата година.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР