Финикс, Аризона. Полицията използва сълзотворен газ по улиците на град

...
Финикс, Аризона. Полицията използва сълзотворен газ по улиците на град
Коментари Харесай

The Hill: Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи срещу митинг на Доналд Тръмп

Финикс, Аризона. Полицията употребява сълзотворен газ по улиците на град Финикс, щата Аризона, с цел да разгони ескалиращи митинги против протест на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който изнесе огнена тирада, за която към този момент организация „ Фокус “ осведоми, съобщи The Hill.
Много стачкуващи се появиха пред мястото, където Доналд Тръмп организира протест и се наложи полицията да употребява сълзотворен газ, с цел да ги разгони и да не допусне нови конфликти сред леви и десни.
Това се случва единствено една седмица след събитията в Шарлътсвил, Вирджиния, когато една жена умря, а десетки бяха ранени. Коментарите на Тръмп за насилието, най-много обстоятелството, че уточни и двете страни за отговорни, провокираха вълна от рецензии против него.
Докато последователите на президента се точеха на опашката пред Конгресния център на Финикс, се появиха тълпи от стачкуващи, които са анти-Тръмп. Те застанаха на другия тротоар и започнаха да викат и да размхват флагове и табелки с лозунги, като „ Не на Тръмп, не на фашистките Съединени американски щати. “
Демонстраторите също по този начин сътвориха гигантско надуваемо плашило на Тръмп, облечено в бяла тога и носещо свастика.
След като американският президент се качи на трибуната, с цел да произнесе огнена тирада, в която отбрани мненията си за Шарлътсвил и атакува американските медии, полицията употребява сълзотворен газ против протестиращите.
В своята тирада, Тръмп настоя, че той задоволително е осъдил групите на омразата и упрекна медиите, че не отразяват тъкмо неговите забележки.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР