Финансовият министър Владислав Горанов отговори на обвиненията, които вчера отправи

...
Финансовият министър Владислав Горанов отговори на обвиненията, които вчера отправи
Коментари Харесай

Горанов: Спекулативно е да се говори за увеличение в цената на самолетните билети

Финансовият министър Владислав Горанов отговори на обвиняванията, които през вчерашния ден насочи към него евродепутатът Радан Кънев. В профила си във Facebook Кънев написа, че дружно с финансови министри на други страни, Горанов скрито е подписал от името на България „ Общо политическо изказване “, в което се приканва Европейската комисия (ЕК) да предприеме дейности за данъчно облагане на самолетните полети.



„ България се причисли към една декларация, инициирана от холандското държавно управление, в която се установи, че авиацията, като бизнес, генерира голям размер от въглеродните излъчвания. Самата декларация насочва зов към Европейската комисия (ЕК) да извърши разбор и да предложи на Народното събрание и на съвета допустимо решение в посока ограничение или облагане на активността на авиационните оператори “, изясни през днешния ден Горанов.

Той акцентира, че декларацията е просто изказвания на подписалите я страни, а дали Европейска комисия ще създаде законодателно решение, е въпрос на нейна преценка.

Ако този план въпреки всичко бъде квалифициран от комисията, той би трябвало да премине през Европейския съвет и Европейския парламент, само че ще се трансформира в законодателно решение единствено и само, в случай че страните членки се обединят към него.

Твърде рано е да се дава отговор на въпроса дали това ще се отрази на цената на самолетните билети, тъй като би било спекулативно , безапелационен бе Горанов.-->

Той увери, че решението България да се причисли към тази декларация е взето след спор в Министерски съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР