Финансовият министър Асен Василев е разпоредил на НАП да започне

...
Финансовият министър Асен Василев е разпоредил на НАП да започне
Коментари Харесай

ЕКШЪН: НАП и прокуратурата атакуват Тодор Попов и селските му кметове

Финансовият министър Асен Василев е разпоредил на Национална агенция за приходите да стартира серия от инспекции против представители на локалната власт в дребните обитаеми места в община Пазарджик.

Анализ на данните, осъществен от финансовото ведомство, разкрил разлика сред публично заявените приходи и осъществени разноски, натрупвани с годините от кметовете на няколко пазарджишки села от локалната коалиция на Тошко Белия нос „ Новото време “.

Община Пазарджик стана известна и с това, че против кмета Тодор Попов тече следствие на приходната организация за укрити приходи.

Изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов и данъчните служби стартират щателна инспекция по наредбите на данъчно-процесуалния кодекс на кметовете на селата.

Реклама

Проверяват се персонално кметовете в качеството им на физически лица, приходите им и несъответствията, поради нелогично високи стойности на материалните и нематериалните им ресурси, които са и аргументи за инспекцията.

Разкрити са голям брой аномалии точно в пазарджишките села, включително и неявяване на платени налози от тях през последните 16 години. Не е загадка, че селските кметове работят за преизбирането на Тодор Попов, под чието крило се пълнят чекмеджета.

Такива са кметът на Мало Конаре Димчо Караиванов, на Главиница Светозар Генов, на Величково Петър Гуглев, на Мирянци Христо Христов и други.

Проверките са съгласувани с прокуратурата заради възможност от констатиране на съставомерни дейности, подлежащи на гонене по Наказателния кодекс.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР