Финансовите ръководители от групата на големите световни икономики Г-20 постигнаха,

...
Финансовите ръководители от групата на големите световни икономики Г-20 постигнаха,
Коментари Харесай

Финансовите ръководители от Г-20 постигнаха силен консенсус, но не публикуваха официално комюнике

Финансовите ръководители от групата на огромните международни стопански системи Г-20 реализираха, по думите на един от тях, " мощен консенсус " на двудневна среща в Индонезия, на която бяха разисквани въпроси, включващи международната продоволствена сигурност, само че останаха разграничени по отношение на войната на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Министърката на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели, че различия са попречили на министрите на финансите и централните банкери да разгласяват публично официално съобщение, само че групата се е съгласила, че би трябвало да се вземат ограничения за справяне с влошаващата се рецесия на продоволствената сигурност. Анализатори споделиха, че неуспехът да бъде оповестено официално съобщение отразява слабостта на в миналото могъщата икономическа група.



Министърката на финансите на Индонезия Сри Муляни, която ръководи срещата, се надяваше, че делегатите ще подхващат взаимни ограничения за справяне с повишаващите се цени на стоките, ескалиращата продоволствена рецесия и техните вторични резултати върху платежоспособността по заеми на небогати страни.

Джанет Йелън съобщи пред кореспонденти през днешния ден, че Съединени американски щати ще се възползват от всички благоприятни условия за по-нататъшното напредване на съглашението за въвеждане на най-малък международен корпоративен налог, макар опозицията от страна на основния сенатор демократ Джо Манчин, който се опълчва на каквото и да било повдигане на налози. Опозицията от страна на Манчин би могла да попречи на приемането на законодателство, с което Съединени американски щати да поемат ангажимент за въвеждането на най-малък международен корпоративен налог от 15% - основна част от съглашението с съвсем 140 страни, което Йелън контракти предходната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР