Финалните редакции на новото споразумение между фермерите и властта бяха

...
Финалните редакции на новото споразумение между фермерите и властта бяха
Коментари Харесай

Разцепление: Част от фермерите подписва споразумение с кабинета, ...

Финалните редакции на новото съглашение сред фермерите и властта бяха дефинитивно завършени през вчерашния ден вечерта. След близо 4-часово разискване.

Очаква се през днешния ден в 12 ч. министърът да се срещне с две от протестиращите организации – „ Обединени земеделци “ и Български фермерски съюз.

 

„ Правилата са такива – всеки, който е изпратил предпочитание за среща с избрани проблеми и с избрани оферти, е пристигнал и сме създали смислени диалози “, разяснява Вътев.

 

По думите на ръководителя на аграрната камара техническите елементи към финансовата помощ в съглашението са изчистени, а нейният оптимален размер ще бъде до 55 000 лв..

 

След разцеплението в земеделския бранш обаче част от фермерите оповестиха, че остават в протестна подготвеност и не престават с настояванията за оставка на отрасловия министър Кирил Вътев.  Зърнопроизводителите от Свищовско планират да затворят през днешния ден пътя Плевен – София. Ще бъде блокиран и пътят Русе-Велико Търново край село Поликраище. 

Миналата седмица земеделците сложиха ултиматум на премиера акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел да излязат с решение на техните претенции, който изтече в неделя. Днес се чака те да разгласят какви дейности ще подхващат, а министър Вътев ще се срещне с две от протестиращите организации. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР