Феноменална практика ще предаде директно в ефир телевизионният канал Destination

...
Феноменална практика ще предаде директно в ефир телевизионният канал Destination
Коментари Харесай

Американска телевизия ще предава екзорсизъм на живо

Феноменална процедура ще съобщи непосредствено в ефир телевизионният канал Destination America. На 30-ти октомври, тъкмо в навечерието на злокобния празник Хелоуин феновете на канала ще могат да станат очевидци на прогонване на демони, ритуалът, прочут още като екзорсизъм.

Екипът на Destination America ще предава директно от дом в предградие на Сейнт Луис, Мисури. На това място в средата на предишния век свещеникът Реймънд Бишоп изгонва зли сили, които се настанили в тяло на момченце.

Този случай послужил като ентусиазъм на писателя Уилям Питър Блади, с цел да сътвори страховития си разказ Екзорсистът през 1971 година. Две години по-късно излиза и филмът със същото заглавие на режисьора Уилям Фридкин, където злите духове биват прогонени от момиче.

В предаването на Destination America обаче демоните няма да бъдат пропъждани от хора, а от жилище край Сейнт Луис. Ритуалът ще бъде изпълнен от група екзорсисти, измежду които ще е и екстрасенсът Чип Кофи.

Екзорсизмът /от латински-Exorcismus/ съставлява процедура за унищожаване на демони или всевъзможни бесове, настанили се в тяло на човек или животно, както и в дом.

 Демони

Тази процедура е известна още от Древността и въпреки в днешно време на този обред да се гледа малко скептично, той продължава да се ползва в някои развити страни.

Прогонването на зли духове е познато както на индуизма, по този начин и на исляма и християнството. В християнството този обред се извършва със силата на Христос. Специалистите, които правят екзорсизъм, се назовават екзорсисти. Те правят ритуала благодарение на молебствия, жестове, икони, амулети и други

Обичайно захласнатите от зли сили хора не осъзнават, че в тях живее дявол, който управлява тялото им и ги кара да правят нападателни дейности. Те крещят, вършат внезапни придвижване, приказват с чужд до този миг глас на околните си, гледат налудничаво.

Специалистите по екзорсизъм изясняват, че най-уязвими към отнемане от демони са хората, които имат слаба религия и са се отдалечили от Бога. Според тях доста високопоставени лица, имащи власт, са обладани от рискови сили.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР