Минната компания Anglo American ще бъде закупена или разделена, смятат

...
Минната компания Anglo American ще бъде закупена или разделена, смятат
Коментари Харесай

Минният гигант Anglo American ще бъде закупен или разделен до края на годината, прогнозират анализатори


Минната компания Anglo American ще бъде закупена или разграничена, считат вложителите.  Въпреки че тази седмица тя отхвърли предложение за обединение от BHP, което прави оценка Anglo American на 31 милиарда лири стерлинги (39 милиарда долара), евентуални купувачи се въртят към нея, написа в.Financial Times.
„ Не мисля, че Anglo ще оцелее до края на годината като самостоятелна компания в сегашната си форма “, сподели един от 10-те най-големи акционера на Anglo American. Анализатори и вложители предвиждат, че отхвърлянето на офертата на BHP от страна на Anglo American ще накара други минни играчи като Glencore и Rio Tinto да показват конкурентни предложения, а BHP да увеличи цената си.
Съгласно законодателството на Обединеното кралство BHP би трябвало да заявява до 22 май или че има намерение да направи публична оферта към Anglo American или че не има намерение да прави такава.

В петък също стана известно, че американската капиталова компания Elliott Management е консолидирала дял в Anglo American за $1 милиард, което почти подхожда на 2,5% от акциите на компанията. Elliott е купувал акции в Anglo American през последните няколко месеца, споделиха източници на FT.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР