Федералното събрание на Германия преизбра Франк-Валтер Щайнмайер за президент на

...
Федералното събрание на Германия преизбра Франк-Валтер Щайнмайер за президент на
Коментари Харесай

Отговорност за риска от война носи Русия. Щайнмайер беше преизбран за президент на Германия

Федералното заседание на Германия преизбра Франк-Валтер Щайнмайер за президент на Германия. Той получи 1045 гласа от 1425 действителни бюлетини, съобщи Дойче веле..

Според немската конституция президентът на страната се избира от Федерално заседание, в което влизат депутатите и делегати на федералните провинции.

Гласуването бележи началото на втори петгодишен мандат за социалдемократа Щайнмайер. Той беше подсилен от партиите в ръководещата коалиция и от опозиционния ХДС/ХСС.

За него не гласувааха популистите от "Алтернатива за Германия " и "Левите ".

Франк-Валтер Щайнмайер е на 66 години. Той беше определен за президент за първи път през 2017 година Преди това той беше външен министър и вицеканцлер.

Москва носи отговорността за риска от война в Европа, сподели Щайнмайер в речта след преизбирането си. "Има огромен риск от боен спор, от война в Източна Европа и отговорност за това носи Русия ", сподели той, представен от Агенция Франс Прес.

Щайнмайер е един от участниците в интернационалните договаряния за контролиране на спора в украинския регион Донбас от 2014 година Тогава подкрепяни от Русия сепаратисти се прогласиха за независима република.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР