Федералните регулаторни агенции са наложили глоби на 11 финансови институции

...
Федералните регулаторни агенции са наложили глоби на 11 финансови институции
Коментари Харесай

Глобиха с $549 млн. 11 банки от Уолстрийт заради забранени комуникации

Федералните регулаторни организации са наложили санкции на 11 финансови институции в размер на общо 549 млн. $ за потребление на приложения за известия " отвън техните лични канали " (WhatsApp, iMessage, Signal и текстови съобщения) за диалози по отношение на покупко-продажби и други действия, оповестява Engadget.

Законите за скъпите бумаги на Съединени американски щати изискват от капиталовите медиатори и банките да съхраняват записите на връзките и да подсигуряват, че чиновниците правят активност единствено по позволени канали.

" Компаниите не са съхранили или запазили забележителна част от тези връзки отвън личните си канали, в нарушаване на федералните закони за скъпите бумаги ", написа в изказване по случая на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC).

Компаниите от Уолстрийт са санкционирани с над половин милиард $ за това, че са употребявали приложения за известия вместо е-поща, утвърдени информационни канали или други елементарно архивируеми системи. В листата на глобените от SEC са Wells Fargo (125 млн. долара), BNP Paribas (35 млн. долара), SG Americas Securities (35 млн. долара), BMO Capital Markets (25 млн. долара), Mizuho Securities (25 млн. долара), Houlihan Lokey Capital (15 млн. долара), Moelis & Company (10 млн. долара), Wedbush Securities (10 млн. долара) и SMBC Nikko Securities America (9 млн. долара).

Междувременно Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) е наложила санкции на Wells Fargo (75 млн. USD), BNP Paribas (75 млн. USD), Société Générale (75 млн. USD) и Bank of Montreal (35 млн. USD).

" Подобни пропуски при воденето на регистрите подкопават способността ни да упражняваме ефикасен регулаторен контрол, постоянно за сметка на вложителите ", разяснява Санджай Уадва, заместник-директор по правоприлагането на SEC. " Посланието на Комисията не би могло да бъде по-ясно - условията за водене на документи и контрол са фундаментални и регистрантите, които не съблюдават тези съществени регулаторни отговорности, го вършат на собствен личен риск ", прибавя и шефът на отдела за правоприлагане на CFTC Иън Макгинли.

Федералните регулатори декларират, че всички организации са признали обстоятелствата за неодобрените връзки, съгласявайки се с наказванията. " Както е разказано в заповедите на SEC, фирмите признаха, че най-малко от 2019 година насам техните чиновници постоянно са комуникирали посредством разнообразни платформи за известия на персоналните си устройства, в това число iMessage, WhatsApp и Signal, по отношение на активността на работодателите си ", написа в изказването на SEC. " Компаниите не са запазили или съхранили забележителна част от тези връзки, в нарушаване на федералните закони за скъпите бумаги. Като не са поддържали и съхранявали изискваните записи, някои от организациите евентуално са лишили Комисията от достъп до тези връзки при разнообразни следствия. "

И двете държавни организации акцентират, че казусът е необятно публикуван и не се лимитира до чиновници на най-ниско равнище. " Случаят визира чиновници на разнообразни равнища, в това число ръководители и висши изпълнителни шефове ", показват от SEC.
 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР