Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) е получила

...
Федералната служба за сигурност на Руската федерация (ФСБ) е получила
Коментари Харесай

ФСБ е получила заповед да ликвидира Пригожин

Федералната работа за сигурност на Руската федерация (ФСБ) е получила задачата да ликвидира създателя на ЧВК " Вагнер “ Евгений Пригожин. Съответното изказване бе направено от началника на Главното разследващо ръководство към Министерството на защитата на Украйна Кирило Буданов в изявление за изданието The War Zone .

" Знаем, че задачата да убият Пригожин е била поверена на ФСБ. Ще съумеят ли в това? Времето ще покаже “, разяснява Буданов.

В същото време той акцентира, че по този начин или другояче всички евентуални опити за убийството на Пригожин няма да бъдат бързи.

" Ще им отнеме известно време, с цел да разработят подобаващите подходи и да доближат стадия, когато са подготвени за огромна интервенция. Но бих желал да подчертая, че това е огромен отворен въпрос. Ще съумеят ли в това? Ще се осмелят ли да извърши тази заповед? “, попита Буданов.

На 24 юни създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин дружно със своите наемници подвигнаха протест в Русия. Той упрекна съветския министър на защитата Сергей Шойгу в умишлена офанзива против " вагнеровците “ и разгласи така наречен " Марш на справедливостта “. Пригожин разгласи, ще стигне до Москва и ще се " разправи “ освен със Шойгу, само че и с началника на Генералния щаб на Руската федерация Валерий Герасимов.

Бунтът му обаче не търпя дълго. До вечерта Пригожин, чиито наемници стигнаха до Ростов на Дон, Воронеж и Московска област, обърнаха колоната в противоположна посока. След договаряния с посредничеството на Александър Лукашенко бе оповестено, че Пригожин приема заточение в Беларус.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР