България гарантира на Унгария, че газът от Руската федерация по

...
България гарантира на Унгария, че газът от Руската федерация по
Коментари Харесай

Сиярто: София гарантира на Будапеща доставки на газ от Русия по Турски поток

" България подсигурява на Унгария, че газът от Руската федерация по " Турски поток " ще тече без спиране ", съобщи унгарският министър на външните работи Петер Сиярто във видеообръщение след договарянията с българския си сътрудник Владимир Малинов, излъчено в обществените мрежи.

" Ние неведнъж сме получавали гаранции от България, че в следващ интервал можем да разчитаме на тях, можем да разчитаме на тяхното правилно отношение и че газопроводът " Турски поток " ще действа като едно от най-безопасните и предвидими трасета в Европа в бъдеще ", показва Сиярто.

Сиярто прибавя, че " Унгария и България си сътрудничат в нуклеарната област, защото България възнамерява, сходно на Унгария, да усили каузи на нуклеарната сила в енергийния баланс в бъдеще ".

На 13 октомври България вкара данък от 20 лева (10 евро) за мегаватчас пренос на съветски газ. Новата директна такса е почти една пета от настоящата базова цена на газа TTF (50 евро за мегаватчас). Обикновено директните такси не надвишават няколко % от действителната цена на газа. Унгария и Сърбия заявиха в взаимна декларация, че дейностите на България заплашват енергийните им доставки.

През декември българското Народно заседание (парламент) гласоподава унищожаване на нарасналите цени за преноса на съветски газ, откакто Унгария сложи ултиматум на България и заплаши да наложи несъгласие на присъединението на страната към Шенген.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР