СподелиНяколко депутати от парламентарната група на Величие“ може да се

...
СподелиНяколко депутати от парламентарната група на Величие“ може да се
Коментари Харесай

Разцепление във „Величие“: Идеологът на партията заплашва депутати с изгонване

Сподели
Няколко депутати от парламентарната група на „ Величие “ може да се разделят със съпартийците си и да станат самостоятелни депутати.

Това позволи идеологът на групировката Ивелин Михайлов, съгласно който има евентуално разединение в групата.

Поводът за недоволството е гласуването в петък дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи на ръководител на краткотрайната комисия за разработване на устав за работата на Народното събрание.

Справка демонстрира, че всичките 13 депутати на „ Величие “, участвали в залата, са дали своят вот за кандидатурата, издигната от ГЕРБ-СДС, оповестява Българска национална телевизия.

По-късно Михайлов позволи, че депутатите са се заблудили, а народни представители от „ Величие “ увериха, че няма разединение в парламентарната група.
Има евентуално разединение и то не можем да го кажем разединение – това е изменничество. Значи вчерашното гласоподаване е по някакъв метод изменничество против народа. Не може по този начин. Ние не можем да гласуваме дружно и за това желая наш народен представител всеки един да излезе и да каже за какво го е дал своя вот това нещо. Не можем да гласуваме за нарушители. Някой в случай че ми каже, че ще прави политика с хора, които ни заплашват и шантажират, каква политика можем да вършим с тях, в името на какво? На престъпността. Ние, в случай че нямаме чисто ръководство, всяко нещо в това ръководство е гнило “, акцентира Михайлов.
„ Аз имам подозрения, че от нашите депутати има опция да отпаднат 4. Кои са – ще видите “, сподели още той.

„ В момента и ние вършим вътрешно следствие да забележим по какъв начин се е случило туй нещо, тъй като те са са се заблудили по някакъв метод. Ще кажа за какво са се заблудили. В началото на Народното събрание ний можехме да приказваме с всяка парламентарна партия, тъй като тръгваме от нула и построяваме взаимоотношения. Взаимоотношенията обаче се построяват на база доверие, етичност и уместност “, добави Ивелин Михайлов.

„ Разцепление няма. Но това, което би трябвало да се каже, е, че намираме гласуването в ПГ във връзка с избора за ръководител на краткотрайната комисия се случи по този начин, че през днешния ден го оценяваме като неверно “, съобщи Красимира Катинчарова – „ Величие “.

От партията са безапелационни, че не биха подкрепили държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС.

„ След събитията със заканите и опитите за подкупване на наши представители, заявяваме – с терористи не преговаряме “, безапелационен е Дарин Георгиев – „ Величие “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР