Фактическият управник на Обединените арабски емирства престолонаследникът шейх Мохамед бин

...
Фактическият управник на Обединените арабски емирства престолонаследникът шейх Мохамед бин
Коментари Харесай

Историческо! Какво направиха принцът на ОАЕ и израелският президент

Фактическият властник на Обединените арабски емирства престолонаследникът шейх Мохамед бин Зайед се срещна с израелския президент Ицхак Херцог и двамата разискаха съдействието и районните проблеми, съобщи Ройтерс.

Престолонаследникът на ОАЕ приветства президента на Израел в столицата на ОАЕ Абу Даби и изрази вяра, че тази среща ще способства заразвитието на връзките сред двете страни, означи държавната новинарска организация УАМ. Това е първото посещаване на израелски президент в ОАЕ.

Двете страни са разискали и опциите за възстановяване на съдействието на всички нива, както и районни и международни въпроси от общ интерес, изключително напъните за реализиране на мир, непоклатимост и развиване в Близкия изток.

През 2020 година ОАЕ и Бахрейн станаха първите страни от Залива, открили дипломатически връзки с Израел посредством контракти, подписани с посредничеството на Съединени американски щати, напомня Българска телеграфна агенция. Дотогава единствено две арабски страни - Египет и Йордания - поддържаха дипломатически връзки с еврейската страна, напомня Ройтерс.

Принц Мохамед бин Зайед съобщи, че визитите на израелски представители в ОАЕ удостоверяват, че връзките се развиват и че " има обща и мощна воля за укрепването им ". Той изрази и убеденост, че двете страни могат да показват на целия район " на практика модел за приемане на плодовете на мира ", оповестява УАМ.

" Нашият район е един от тези, които са страдали най-вече от войни и спорове. Чрез мира ние, в ОАЕ, Израел и целия район, можем да насочим запаси и сила към това да служим на нашите нации и да проправим път за едно по-добро на следващия ден ", акцентира престолонаследникът. Херцог също акцентира символичното значение на визитата. " Изпращаме обръщение на целия район, че има опция на мир и взаимен живот, че синовете и дъщерите на Абрахам могат да живеят дружно в спокойно взаимно битие в интерес на човечеството ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР