ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Над България надвисва парализа

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Бившият министър-председател на България Бойко Борисов е напът да заеме първо място на парламентарните избори, макар че фрагментираният партиен пейзаж значи, че нацията може да се насочи към нескончаем интервал на политическа парализа, написа Слав Оков за Bloomberg, написа Bloomberg TV Bulgaria.

На четвъртите избори за по-малко от две години консервативната партия на Борисов завоюва 26% от гласовете, съгласно екзитпол на " Алфа Рисърч ". Партията на някогашния министър председател Кирил Петков, чието реформаторско държавно управление устоя единствено седем месеца, преди да бъде свалено през юни, е на второ място с 20%, демонстрира изследването. Политическата изолираност на Борисов и намаляващата поддръжка на Петков значат, че нито един от водачите няма явен път за сформиране на държавно управление. Продължителен интервал на създаване на коалиция – и даже вероятността за пети избори – може да попречи на способността на България да се оправи с рекордната инфлация, проекта за приемане на еврото и следствията от съветската инвазия в Украйна.

Българските гласоподаватели „ чакат да бъдат направени взаимни отстъпки – те желаят да бъде формирано държавно управление “, сподели Боряна Димитрова, ръководещ съучастник в " Алфа рисърч “, пред публичната телевизия Българска национална телевизия. „ Няма да е елементарно. “ Най-бедната държава-членка на Европейския съюз беше тласната в най-тежката си рецесия от десетилетия, откакто Русия, някогашен съдружник, спря доставките на газ през април. Почти напълно разчитайки на вноса на сила от Кремъл преди спора, прексъването на доставките накара водачите в нацията от 6,5 милиона да се борят за нови източници на газ.

Радев държи юздите

При неналичието на определено държавно управление празнината до момента беше запълнена от краткотраен кабинет, назначен от президента Румен Радев, пенсиониран военачалник, който отхвърля обвиняванията за намаляване на позицията на страната по отношение на Москва. Докато Петков се опитваше да прокара твърдо оттегляне от Русия, служебното държавно управление на Радев реши да възобнови договарянията с съветската държавна компания " Газпром " за обновяване на доставките.

Държавният глава беше сериозен към глобите на Европейски Съюз, наложени след завладяването на Крим от Кремъл през 2014 година, за който той в един миг алармира, че принадлежи на Русия. В послание предходната седмица Радев осъди експанзията на президента Владимир Путин, само че също по този начин предизвести, че Европейски Съюз би трябвало да смекчи рисковете от личните си наказания против Кремъл. „ Става все по-трудно и по-трудно да съставим държавно управление “, сподели Радев пред кореспонденти в София по-рано в неделя, откакто гласоподава. " Страната ни се нуждае от мощни и законни институции, с цел да преодолее рецесиите, да предприеме решителни промени и да вземе стратегически решения с дълготраен небосвод. "

Борисов изолиран, Петков отслабен

ГЕРБ на Борисов господства нацията повече от десетилетие, преди да загуби властта предходната година от партията на Петков, " Продължаваме промяната ". Подкрепен от всеобщи антикорупционни митинги, ориентирани против Борисов, Петков победи консерваторите с обещанието да се оправят с корупцията. Тази поддръжка понижа, макар че политическата изолираност на Борисов му дава малко благоприятни условия.

Партията, обичайно представляваща етническите турци в България, " Движението за права и свободи ", е на трето място с 14%, демонстрират екзитполовете, до момента в който проруските социалисти в България имат поддръжката на 10%. " Възраждане ", ултранационалистическа партия, завоюва 10% - по-слаб резултат от предстоящото. Партийните водачи ще имат три шанса да образуват болшинство. Ако това не успее, президентът ще бъде заставен да свика нови избори. „ Настоящите политически разтърсвания демонстрират заплахата от възходяща политическа фрагментация в България ", споделя пред Bloomberg Левон Камерян, асоцииран шеф в основаната в Берлин Scope Ratings GmbH. Ръстът при крайната десница „ ще усложни още повече основаването на обединения ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР