ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Генерал Димитър Шивиков пред ФАКТИ: Две са столиците, които ни контролират - Вашингтон и Брюксел

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Димитър Атанасов Шивиков е български боен деятел, върховен офицер от състава на Българската войска със звание бригаден военачалник, служил като народен пълководец на българския контингент в Афганистан. Димитър Шивиков е създателят на девиза на 68-а бригада „ Специални сили “ – „ Там, където другите не могат “. Негова е и заслугата за доизграждането на православния храм в региона 68 бригада. На 01.11.2012 година Димитър Шивиков е създаден в бригаден военачалник и назначен за пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада.



Димитър Шивиков е роден на 18 август 1963 година в село Куртово Конаре, община Стамболийски. Завършва главно обучение в родното си село, а приблизително – в немската езикова гимназия в Пазарджик. Висшето си обучение Шивиков получава в Националния боен университет " Васил Левски ", град Велико Търново, компетентност „ Войсково разузнаване “, приключва постоянния курс на образование във ВА „ Г. С. Раковски “. През 2012 година, Димитър Шивиков приключва Военния лицей на Сухопътните войски на Съединени американски щати.

Шивиков има два брака, като от първия има наследник, а от втория две дъщери.

" Българите са отвратени от партиите и партийното строителство , живеем в условия на тотална осведомителна и психическа война, по тази причина създадохме обединението „ Справедлива България “ - тъй като през годините на прехода елементарните българи страдахме от неналичието на Справедливост в безусловно всичко ", показа пред ФАКТИ генералът.

- Генерал Шивиков, неотдавна заявихте в общественото пространство и обществените медии, че сте записали коалиция - Справедлива България. Кой стои зад тази коалиция? Какви бяха подбудите ви да я създадете?

- Да, по този начин е, от 17 август сме регистрирани в ЦИК като коалиция „ Справедлива България “ за присъединяване в идните изключителни избори. Кои сме ние и какво ще предложим на българските гласоподаватели ще стане ясно напълно скоро. Текат последните часове на техническата подготовка за започване на една смислена, дейна, положителна, само че ясна и съответна предизборна борба, в която ще дадем опция на българските гласоподаватели да видят в наше лице алтернативата, за която да гласоподават. В основата на обединението са две социалдемократически партии Политическа партия „ Обединена Социалдемокрация “ и Политическа партия „ Политическо Движение Социалдемократи “. Защо се обърнахме точно към тези партии? Първо аз и всички тези родолюбиви, почтени, всеотдайни, същински експерти от всички области на обществено-политическия живот персони споделяме тези полезности на социалдемокрацията. Второ, осъзнаваме, че като цяло българите са отвратени от партиите и партийното строителство , за което са отговорни единствено и само тези политически субекти, които през годините на прехода се упражняваха върху гърба на гласоподавателите за реализиране на користни партийни и личностни ползи, само че законът е подобен, че в изборите могат да вземат участие партии или самостоятелни претенденти, само че практиката е потвърдила, че самостоятелните претенденти в никакъв случай не са реализирали триумф . Ето за какво ние взехме решение да поканим тези две партии и дружно да отдадем сили и сила за реализиране на триумф с ясни, съответни, изпълними цели, които са съобразени и произтичат единствено и само от националния ни интерес.

Нарекохме обединението „ Справедлива България “ тъй като през годините на прехода елементарните българи страдахме от неналичието на Справедливост в безусловно всичко , което се направи сякаш в името на Родината и българския народ. Тази Справедливост беше единствено за една дребна част от популацията, а за всички останали в реалност беше Несправедливост. В основата на социалдемокрацията са залегнали общочовешките полезности като независимост, мир, хуманизъм, тъждество, правдивост и толерантност , които макар че са в преамбюла на нашата конституция осъзнато са подценявани от досегашния политически хайлайф. Днес, 33 години ние не сме свободни, даже сме доста по-зависими от непознати страни, две са столиците, които ни управляват Вашингтон и Брюксел . Ние нямаме свободата да бъдем осведомени за протичащото се у нас и към нас. На нас принудително се постанова единствено една единствена, политически правилната позиция. Живеем в условия на тотална осведомителна и психическа война.

В последния парламент от 7 показани партии, 6 от тях са партии на войната, които срещу националната воля заеха позицията и поддържаха политиката на режима в Украйна.

Това ще донесе извънредно тежки и трайни последствия за България. Досегашният политически хайлайф, подкрепян от сервилните медии, не демонстрира никакъв хуманизъм, тъждество или пък правдивост към своите жители. Те не се опират на обичайния български дух и обичаи, а изкуствено експонират и постановат непознатите за нас евроатлантически полезности , за които и те не могат да дефинират какво тъкмо съставляват. Ето в резюме това е в основата ние да създадем тази коалиция и да предложим на гласоподавателите опция, за която си заслужава да се явят пред урните на 2 октомври, тъй като Отечеството е като болен организъм в последна фаза на подла болест.

- Има ли опция към вас да се причислят и други партии, с изключение на упоменатите социал-демократични, които влизат в това ново обединяване?

- Искам да отбележа, че според хронограмата за изключителните парламентарни избори има опция към нас да се причислят и други партии, изповядващи сходни хрумвания и позиции. За това не бързаме да обявим главните персони, които ще бъдем водачи в МИР, само че повярвайте ми, това в действителност са експерти и на първо място родолюбци , които не се опасяват да декларират мнението и възгледите си, които не се изхранват като получават пари от непознати Неправителствени организации и фондации. Ние не сме проводници на непозната воля и противонародни ползи.

- Защо нарекохте обединението - Справедлива България? Каква е справедливостта, която търсите?

- Името е с голям позитивен заряд. Вдъхновява и дава вяра, че в действителност не всичко е изгубено. Ние преглеждаме справедливостта, започвайки от обособения човек, живеещ самотно в обезлюдено село, тъй като за него правдивост значи успокоение, персонална сигурност и сигурност за живота му, правдивост в размера на пенсиите и здравните услуги.

Нашите послания ще бъдат ориентирани точно към тези сънародници, за които се сещат единствено преди изборите, а след тях биват незабавно забравяни. Ние сме неразделна част от тази група хора и ще приказваме на техния език, а не с клишета и опорни точки. Когато обособеният човек осъзнае, че към него е приложена тази общочовешка полезност, то той е спокоен, конструктивен, обичащ Родината си и е подготвен да даде всичко за нея.

С това име желаем да мотивираме всеки един гласоподавател да осъзнае, че точно от него зависи бъдещето на страната и да гласоподава, а не да бъде безразличен непряк наблюдаващ.

- Бихте ли посочили в този момент имената, които влизат в тази коалиция?

- Дайте ни още няколко дни и ще излезем пред българската общност с имената и лицата си.

- Кой ви финансира? Зависими ли сте от фондации, Неправителствени организации и непознати грантове?

- Финансирането е напълно със лични средства и дарения, както е регламентирано в изборния кодекс . Категорично декларирам, че не сме получили, не сме си и помисляли, камо ли да желаеме финансиране от фондации, Неправителствени организации и непознати грантове. Това е присъщо на тези политически субекти, които от заран до вечер облъчват народа ни с агитация, неистини и измами.

- Какво е мотото на обединението? Все отново с кого сте – с НАТО или с Русия?

- Мотото е в самото заглавие „ Справедлива България, крепко стъпила върху българския дух и обичаи! “ Ние не се опасяваме и срамим да се назовем – българи. Нашият дух е закодиран в здравите български гени, с помощта на които сме оживели през вековете.

Не се кланяме на никого и няма да чуете от нас " България е НАТО и НАТО е България! ", само че не се опасяваме да заявим намерено и ясно, че Русия е братска страна . Ние не търсим разделяне, ние сме за обединяване, само че от долу нагоре, от необятните национални маси. Всеки е добре пристигнал безкористно, стига в сърцето му да е България. На заключени порти не тропаме и не търсим съюзи с лица, които смятат себе си за незаменими и единствени, лица самозвани и лукави.

- Според вас би трябвало ли България да възвърне пречупените връзки с Русия? Ако го стори новият кабинет по какъв начин ще реагира НАТО?

- Категорично заявяваме, че сме за неотложно възобновяване на политическите, икономическите, културните, духовните и исторически взаимоотношения с братска Русия на основата на равнопоставеността и взаимното почитание. Това не е единствено исторически предопределено, това е в благозвучие с националния ни интерес. Няма по-близка по дух, просвета, ценностна система до нас от Русия и нейният народ. Това, че сме членове на НАТО и Европейски Съюз не ни лишава правото и свободния избор да следваме политика, напълно съобразена с националния ни интерес. Това право е залегнало в клаузите на договорите, с които сме станали членове на тези организации, само че някак рабски се премълчават тези истини.

Аз съм за по-малко НАТО, само че повече България и български интерес. Категорично сме срещу някой от вън да ни дефинира дневния публичен ред.

- Какво е за вас новосъздадената коалици СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ? Как ще я определите?

- Смятам, че отговорих на този въпрос, само че отново наблягам ние не сме следващият политически план. Да си призная ненавиждам тази дума, не е присъща за звучния и богат на изразни средства български език. Нашето обединяване не е мимолетно и непринудено решение, а една концепция и цел, с които тръгваме на дълъг път, посипан с провокации и компликации. Да си спомним нашата славна и богата история, която ни завеща, че България е била могъща, просперираща страна, когато е била единна, в нравствен напредък и отпред с държавници, милеещи за Род и Родина. Нашето обединяване е от долу нагоре. Нашата мощ се корени в здравите национални пластове. Ние не сме основани в непознат развъдник, в нечие посолство. Нас ни приканиха събитията да се организираме и да застанем паралелно до нашия български народ.

СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ - значи българския дух и традиция, а не наложени непознати евроатлантически полезности.

- Народът е изтощен от избори.....Очаквате ли интензивност на следващите избори?

- Тази мантра се повтаря от тези, които ги е боязън да се явят на избори. Изборите са демократичният метод за изложение на националната воля. Аз считам, че хората не са изтощени от избори. Хората са отвратени от държанието и политиките , които водят партиите на статуквото. Доверието в досегашните водачи е на най-ниското ниво, тъй като те са лицемерни, лукави, надменни, арогантни и пагубно сервилни към господарите си. Те са политици, чийто небосвод на деяние се заключава единствено в периода на мандата, те не са държавници с небосвод на мислене за десетилетия напред . Аз персонално чакам изборната интензивност да е малко по-висока от последните избори, само че това ще зависи единствено от нашите послания и опцията да достигнем до огромен кръг от гласоподавателите. В предизборната акция ние ще бъдем открити, почтени и с ясни послания към гласоподавателите.

- Как ще убедите електората да повярва в Справедлива България?

- Най-добрият метод, с който да убедим гласоподавателите, с цел да ни повярват и поддържат е, че ние имаме своята професионална биография, че ние не сме омърсени и не сме злоупотребили с власт, че ние се водим единствено и само от националния интерес и че не подвластен от външни сили. Самото име на обединяването приказва за нас. Ключовата дума е правдивост.

- Какво очаквате от идните избори?

- Очаквам от гласоподавателите да осъзнаят, че ориста на Отечеството е заложена на карта и че всичко се състои от нашите задружни сили, с цел да успеем и да сложим един път вечно завършек на непознато поклонничеството и да тръгнем по своя път на развиване. Да превърнем България в зона на мира. Страна без непознати войски и нападателни оръжия. България брод на мира и мост на естествени междудържавни връзки със съседите и останалия свят.

- Кои съгласно вас бяха най-съществените неточности на държавното управление, което си отива?

- Грешките са извънредно доста, само че знаменателят, който ги сплотява е, че беше основан неестествен политически план, който извърши национално изменничество . Ще остане в историята и грубото вмешателство във вътрешните работи на едно посолство от улица „ Козяк “. Днес живеем в условия на колапс, в тотална икономическа, духовна, здравна, просветителна, културна, демографска рецесия и то с помощта на предходното ръководство.

- В последна сметка, ще има ли правдивост в България и ще видят ли поколенията една в действителност СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ?

- Твърдо съм уверен, че денят на справедливостта ще пристигна с изборите на 2 октомври и ще сложим началото на пътя, посредством който ще измъкнем България от пипалата на дълбоката страна.

- Какво би трябвало да се направи за задачата?

- Трябва отдаденост, почтеност, неприкритост, изясненост, отговорност, с цел да има правдивост. Ние от Справедлива България ще се борим за това.

- Вашето послание към читателите....

- Уважаеми читатели, не се доверявайте единствено на един източник на информация. Ваше конституционно право е да имате достъп до всички източници на информация. По конституция живеем в свободна и демократична страна, само че политическата клика, с цел да резервира единствено за себе си властта, ползва фашизоидни способи по всички посоки, тъй като за тях властта е опиум и взаимозависимост от непознати сили . За да я има България, този божествен ъгъл, ние, днешното потомство сме длъжни да бъдем дейни и виновни, да гласуваме по съвест и разбиране и да не продаваме гласа си. България е на всички нас!

Интервю на Оля Ал-Ахмед



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР