Преди малко повече от десетилетие един добре образован руски историк

...
Преди малко повече от десетилетие един добре образован руски историк
Коментари Харесай

Къщата на ужасите: Учен живял с трупове на момичета, превръщайки ги в кукли

Преди малко повече от десетилетие един добре просветен съветски историк е хванат от управляващите, откакто е разкрита ужасяващата му сбирка от ръчно направени човешки кукли, разпръснати из целия му апартамент.

Някога почитан в своята област, през 2011 година стартират да излизат нескрито ужасяващи истини за 57-годишния Анатолий Москвин. Властите разкриват по какъв начин той е изкопавал мъртви дами и ги е превръщал в кукли. Смята се, че до края на траялата две десетилетия активност той е осквернил общо към 150 дами и ги е трансформирал в кукли.

Сред купчините боклуци в дома на Москвин от Нижни Новгород, Русия, са открити захвърлени 26 мумифицирани тела на девойки и дами на възраст сред 3 и 29 години.

The house of zombie dolls: Inside house where bodysnatcher who dug up dead girls lived with their corpses after turning them into horrifying playthings wearing lipstick and knee-length boots
— Daily Mail Online (@MailOnline)
Ученият е живял с труповете на мъртвите девойки в къщата на ужасите, откакто ги е трансформирал в призрачни играчки и ги е украсил с червило, грим и ботуши до коленете, разкрива Daily Mail.

Той изкопавал телата на девойките и ги превръщал в експонати, наподобяващи антични кукли с червени устни, зачервени бузи и блестящо оцветени рокли с къдрички.

Смразяващите фотоси на отвратителната му сбирка демонстрират тела и скелети в чорапи и костюми, като едно от тях даже е облечено по този начин, че да наподобява на детско плюшено мече.

По-късно полицията разгласява фрагменти, на които се вижда, че мъртвите момичета са ситуирани из къщата му в странни костюми, стърчат иззад завеси и са пъхнати в пролуки в стените.

Зловещите експонати са открити да седят върху лавици и дивани, заобиколени от хаос. Някои от тях са открити с лица, увити в плат, върху който Москвин е нанесъл грим, а други са скрили ръцете си в плат.

Когато полицията най-сетне залавя Москвин, открива музикални кутии и играчки, забити в телата, тъй че куклите да издават звуци, когато се допрян.

The house of zombie dolls: Inside home where bodysnatcher who dug up dead girls lived with their co… via
— xwoodbinex (@xCountMeInx)
Разкрито е, че висококвалифицираният трафикант на тела е отбелязвал рождения ден на всяка от мъртвите си жертви в спалнята си със смразяващи ритуали, както и че им е давал имена и е провел празненства за своите " играчки ".

Според известията родителите на Москвин са виждали призрачните кукли, разпръснати из дома, в който е живял той, само че настояват, че не са имали визия, че те са същински тела на умряли девойки.

Майка му, 84-годишната Елвира, съобщи: " Видяхме тези кукли, само че не подозирахме, че в тях има трупове. Мислехме, че е негово занимание да прави такива огромни кукли и не виждахме нищо неправилно в това. "

След решението от 2020 година против освобождението му тя твърди, че съдът е бил преднамерен към сина ѝ, който " не е в положение да бъде в обществото, да работи или да се ожени " .

През руските години Москвин работи като преводач в Червената войска, само че изкривената му обич към мъртвите се заражда надълбоко в него от доста години насам.

Москвин изяснява мрачната си фикс идея с случай от 1979 година, който се случва, когато той е едвам на 13 години.

" Експертът по гробовете " споделя историята в " Некролози " - седмично съветско издание, отдадено на гробищата и некролозите, на което той е предан помощник.

В последната публикация на Москвин за изданието от 26 октомври 2011 година той споделя по какъв начин група мъже, облечени в черни костюми, сякаш го спрели на връщане от учебно заведение.

Те са били на път за погребението на 11-годишната Наташа Петрова, след което са завлекли Москвин до ковчега ѝ, където са го принудили да целуне натрупа ѝ.

Москвин написа: " Един възрастен бутна лицето ми до восъчното чело на момичето с бродирана шапка и нямаше какво да направя, с изключение на да я целуна, както ми беше подредено. Целунах я един път, след това отново, след това отново " .

Твърди се, че по-късно опечалената майка на момичето е поставила венчална халка на пръста на младия Москвин и венчална халка на пръста на мъртвата си щерка.

" Странният ми брак с Наташа Петрова беше потребен " , споделя Москвин в публикацията.

Той твърди, че точно това прекарване го е довело до дива религия в магията и ужасяващо въодушевление по мъртвите.

След това ученикът почнал да се скита из гробищата, а мъчителните му ползи го довели до това, че най-после получил тапия по келтски науки - просвета, чиято митология постоянно размива границите сред живота и гибелта.

Започва да изследва погребалните ритуали, гибелта и окултизма и поддържа огромна персонална библиотека с над 60 000 книги и документи по тези тематики.

Mezardan çocuk cesetlerini çıkarıp 'oyuncak bebek' yapıyordu: Anatoly Moskvin'in tüyler ürperten hikayesi...
— duvaR (@gazeteduvar)
Освен това историкът владее 13 езика и неведнъж е оповестен като академик, а сътрудниците му от университетските среди го разказват по едно и също време като талант и ексцентрик.

Но въпреки да изглеждал като научен талант за хората от външния свят, той криел в себе си една призрачна страна, до момента в който продължавал да обикаля от гробище на гробище.

От 2005 година до 2007 година Москвин твърди, че е посетил към 752 гробища в Нижни Новгород.

Записвал си в детайли всяко от тях и се потапял в историята на телата, които почивали там.

През 2009 година обаче ползите му получават още по-зловещ характер, защото локалните поданици стартират да откриват, че гробовете на техните близки са били разровени, а от време на време и изцяло разкопани.

Накрая Москвин е хванат, до момента в който осквернява гроб, а осем служители на реда нахлуват в жилището му, до момента в който търсят доказателства. Това, което откриват, раздрусва света.
Родителите на жертвите
През 2022 година измежду родителите на жертвите се породиха страхове, откакто беше обявено, че осквернителят на гробове може да бъде освободен от пандиза, откакто психиатър подкрепил освобождението му.

Съдилищата неведнъж отказвали да го освободят, само че медиците-психиатри излязоха с шокиращо предложение, че няма здравна причина Москвин да бъде държан в предпазено жилище.

Родителите на мъртвите деца пледираха да го оставят зад решетките до края на живота му, опасявайки се, че в случай че бъде освободен, той бързо ще се върне към болните си привички.

Трупът на десетгодишната жертва на ликвидиране Олга Чардимова е един от 26-те, които Москвин изкопава и трансформира в мумифицирани кукли.

Майка ѝ Наталия Чардимова не схванала, че при постоянните ѝ визити на гроба на щерка ѝ гробът бил празен, тъй като Москвин бил откраднал натрупа на Олга за своята сбирка от заболели.

Съкрушената майка поредно се опълчва на освобождението му и декларира, че " това създание е внесло боязън, смут и суматоха в живота ми " с " гротескните " си издевателства над мъртвите деца.

През 2020 година Москвин отхвърли да се извини на фамилиите на жертвите си.

По-рано Москвин е документиран да се обръща към родителите: " Аз не мога да се извиня: " Вие изоставихте девойките си на студа, а аз ги доведох вкъщи и ги стоплих. Освен това те са погребали дъщерите си и тук съгласно мен завършват правата им върху тях...Така че не, не бих се извинил. “

بيت الزومبي.. " هوس " نبش القبور وجمع الجثث لرجل روسي
— Erem News - إرم نيوز (@EremNews) Арест и претекст
Срещу Москвин е повдигнато обвиняване по член 244 от Наказателния кодекс на Русия за опозоряване на гробове и трупове - обвиняване, което планува до пет години затвор.

Но откакто бил подложен на психиатрична експертиза, било открито, че мъжът е имал форма на параноидна шизофрения.

На съвещание на 25 май 2012 година Ленинският областен съд в Нижни Новгород признава Москвин за некадърен да се яви пред съда и го освобождава от наказателна отговорност.

Вместо това той е наказан на " насилствени медицински ограничения " и е изместен в психиатрична клиника.

През 2014 година представител декларира: " След три години наблюдаване в психиатрична клиника е изцяло ясно, че Москвин не е душевен кадърен за правосъден развой... Затова той ще бъде оставен за психиатрично лекуване в клиниката " .

След ареста си Москвин дава изявление пред съветски медии, в което разкрива извратените " претекстове ", стоящи зад поредицата от ужасяващи закононарушения.

Той декларира, че изпитва голямо състрадание към мъртвите девойки и счита, че те могат да бъдат върнати към живот благодарение на науката или черната магия.

Като специалист по келтската просвета, той научил, че античните друиди са спели върху гробовете, с цел да се приближат до духовете на мъртвите и да поддържат връзка с тях.

Започнал да търси некролози на умряли локални деца и когато намерел някое, което му " говорело ", спял на гроба на детето, с цел да откри дали то желае да бъде върнато към живота.

Той признава, че прави това от към 20 години, само че в никакъв случай не е изкопавал тялото на дете без негово позволение.

С напредването на възрастта, съгласно него, спането върху гробовете почнало да става мъчително и тогава почнал да ги прибира у дома.



Твърди се, че е бил стимулиран и от личното си предпочитание да има деца, по-специално щерка.

Веднъж Москвин се опитал да осинови младо момиче, само че молбата му била отхвърлена заради ниските му приходи.

Той отхвърля да е изпитвал полово увлечение към куклите и твърди, че вместо това ги е считал за свои деца, защото е разговарял с тях, пеел им е песни и е гледал анимационни филми с тях.

През 2020 година обаче Москвин декларирал пред управляващите, че желае да се ожени за своите " приятелки " и да работи като учител по непознати езици.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР