ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

За част от сънародниците ни клането на невинни хора в Буча е повод за празник

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Емил Соколов, историк и политически анализатор:

" Няма смисъл да обяснявате, че клането в Буча е същинско.

Сателитни фотоси, разкази на очевидци, истории на бежанци, нищо няма да промени мнението на тези, които отхвърлят, че това се е случило. Слагащите смеещи се човечета на новините за убити деца, майки, татковци, възрастни хора и други няма да се разчувстван от причините ви.

Не е, тъй като са глупави.

Не е, тъй като са дезинформирани.

Не е, тъй като им е мъчно да повярват, че нещо такова може да се случи.

Не, това са оправдания. Злото съществува. Сред нас има хора, които ще употребяват всевъзможни оправдания, с цел да не признаят истината. Истината е, че за част от сънародниците ни клането на почтени хора в Буча е целесъобразно. Не просто е целесъобразно, а е мотив за празник. За тези хора всякакво садистично принуждение е угощение, тъй като страданието на другите е приятност за тях.

Руските зверства в Украйна са отмъщението, което тези хора чакат и желаят. Това е възмездие против всеки, който в миналото ги е подценил, присмял им се е, не прави оценка това какъв брой са велики. Това е възмездие против цивилизацията. Същата цивилизация, която почитателите на Путин не понасят, тъй като ги е отхвърлила. Обърнала им е тил. Затова кланетата в Украйна са оправдани. За тези хора убийството на почтени е равнене на резултата и дълго чакана правдивост.

Отхвърли ли европейската цивилизация в действителност тези хора? Не. Те първи ѝ обърнаха тил. Има хора, за които свободата, човешките права, солидарността и всевъзможни правила са анатема. Тези хора чакат завръщането на Големия брат, когато няма да им се постанова да мислят за нищо, тъй като тогава ще има кой да взема решение вместо тях. Няма да са свободни, само че ще са щастливи, тъй като всички дружно ще сме затворени в капан, от който изплъзване няма. Мечтата на някои хора през днешния ден е тоталитаризмът да се върне, с цел да може на всички да ни е еднообразно зле.

Никакви доказателства не могат да трансформират желанието на някои да лишат себе си и близките от независимост, с цел да се почувстват още веднъж задоволени. Да се почувстват още веднъж част от свят, който схващат, тъй като този в този момент ги плаши ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР