ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Идеологическата гротеска, наречена путинизъм, е обречена да се провали

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Коментар за същността на путинския режим и путинизма. Автор: историкът и държавник Кирил Чуканов:

Дугин приказва за " неограничен червен фашизъм " още през 90-те. Но путинизмът естествено не е просто актуален фашизъм. В путинизма има детайли на неофашизъм, неонацизъм, неокомунизъм и въобще неототалитаризъм. При толкоз доста нео-та той е естествено подигравка на първообразите. Карикатура, която громи " фашистите " и " денацифицира ".

За да бъде карикатурата гротеска, в този безразсъден синкретичен буламач са забъркани още неща. Най-отчетливите от които са " православен " мистицизъм и неоевразийство (още едно нео). Всичко това построено върху институционалното и ментално завещание на руския режим.

Целта във вътрешността е неограничена и безнаказана клептокрация на виновните приятели и видиотяване и фанатизиране на популацията. Навън към този момент пролича какво е. Вероломна война.

Когато прекомерно дълго повтаряш едни и същи мантри в агитационен поток, обаче най-после самичък почваш да си вярваш. Путин си повярва. В идеологическия буламач за личното си великолепие, от една страна, и в слабостта на гнилия джендърски групов Запад - от друга.

За разлика от 1939 година Z-блицкригът обаче се провали. Украйна към този момент повече от месец се отбранява сполучливо, а тук-там и мина в контранастъпление. Путин сплоти същия този групов Запад по метод, който единствено допреди няколко месеца би бил невъобразим.

Разбира се, никога не би трябвало да подценяваме опасността. Особено тук. Но идеологическата гротеска, наречена путинизъм, е обречена да се провали. Въпросът е само в вредите, които ще нанесе преди този момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР