Основаната в Германия модната верига Esprit обяви фалит на европейското

...
Основаната в Германия модната верига Esprit обяви фалит на европейското
Коментари Харесай

Модната верига Esprit обяви фалит в Европа

Основаната в Германия стилната верига Esprit разгласи банкрут на европейското си поделение.

Esprit Europe Gmbh, както и шест немски филиала, са подали нужните документи за оповестяване на неплатежоспособност до съда в Дюселдорф.

Новината идва, след като по-рано тази година поделенията на стилната компания в Белгия и Швейцария изпаднаха в неплатежоспособност.

Бизнес интервенциите ще продължат „ до второ разпореждане “, заявява представител групата, представен от организация Reuters, като прибавя, че пряко наранени от банкрута ще бъдат към 1500 чиновници.

От Esprit, която има магазини и в България, прибавят, че са в напреднали договаряния за продажбата на европейските си активи.

Финансов вложител е изразил предпочитание за сходна договорка преди време, като постигането на сделка наподобява е в напреднал стадий.

Esprit е учредена през 1968 година от Сузи и Дъг Томпкинс, които са и съоснователи на The North Face. Акции на Esprit се оферират на Хонконгската фондова борса от 1993 година насам

Подобно на други фешън компании, 

Esprit понесе тежки последици по време на пандемията от COVID-19 и последвалите „ локдауни “.

Тогава немската фешън верига редуцира към една трета от работната си мощ и затвори 100 магазина.

Финансовото състояние на компанията се утежни в допълнение поради последвалия скок в инфлацията, резултат от нападателната война, която Русия води в Украйна.

Поскъпването на главните артикули и услуги накара потребителите да лимитират разноските си за облекло и други Така загубите на компанията се усилват доста и през 2023 година, като достигат близо 300 млн. $.

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР