ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Защо нямам доверие в новите спасители

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Много са аргументите. Ще загатна единствено няколко от тях. Тези двамата, пробвали на места да пробият на Запад, очевидно не съумели задоволително, не са политици. Те не познават българския народ и употребяват назубрени формули, от които естествени, самостоятелни жители биха се обидили.

Мамени и разочаровани, обрани от всички минали през коридорите на властта, някои от българите освен, че не се наскърбяват, само че даже се радват на канадската " пудра захар ", която се появи изведнъж. Напълно разбираемо е, че след 30 години обир и неистини хората копнеят за светлина в тунела. Само по този начин може да се изясни слепия екстаз пред лекомислените изяви на Кирил Петков. Една от тях е, че всичко ще се оправи доста елементарно, тъй като " България е колкото два квартала на Ню Йорк "!? България е една изстрадала от две национални произшествия страна. 70 години комунистическа тирания. Почти 3 милионна диаспора лишена от гражданиски права. Най-бедната в Европа с нула непознати вложения, безкрупулна олигархия и застаряващо население. Лесна работа. Кирил Петков към този момент е оправял куп непознати стопански системи. Той е човек с опит. Шегата настрани. Нашенецът развил бизнес с биолуканки и есенция от кокичета в Америка. Погледнато от Банишора да пласираш 100 луканки в Америка заслужава почитание. Трезвия взор, който задължава всеки, който взима думата по противоречивия въпрос е да съпостави триумфите, на претендент " Спасителите " с триумфите на съперниците на същия този пазар. Първи в света са албанските бизнесмени! Въпреки пандемията и таксите върху тяхната продукция, балканските производители на билки осъществиха за последната година оборот надхвърлящ 50 милиона евра. В тази характерна област, почиваща върху естественото благосъстоянието на Балканите, в Албания се прехранват 100 000 фамилии!

Липсата на всякаква рецензия от страна на медиите към самодоволството на Асен Василев е впечатляващо. Кандидат депутатът не се поколеба да се съпостави с Хенри Форд?! За новороденият български политик и не до такава степен съумял предприемач, американецът банкрутирал 5 пъти преди да успее, е образец за подражателство. Ще разреши ли българският гласоподавател на един неприкрит финансов авантюрист, първо да " банкрутира " страната, преди да реализира възможен триумф?

До в този момент на българските телевизионни фенове се сервираха " сапунени сериали ". В последните дни им се сервират " сапунени политически обещания " без покритие. Кризата, в която навлиза България - здравна, икономическа и политическа е прекомерно сериозна, с цел да бъдат приспивани хората с илюзии.

Навремето Уистън Чърчил съобщи на англичаните: " Не мога да предложа друго с изключение на кръв, труд, сълзи и пот! " Въпреки това той ръководи страната цели 15 години. Чърчил не беше от най-красивите. Лош възпитаник, неизпълнителен, той презираше дипломираните. Най-известният британски министър преседател е образец на същински политик. Човек, който не продава илюзии с цел да се качи на власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР