Съд в Замбия осъди 22 китайски граждани на дълги срокове

...
Съд в Замбия осъди 22 китайски граждани на дълги срокове
Коментари Харесай

22 китайски граждани с тежки присъди в Замбия за киберпрестъпления

Съд в Замбия осъди 22 китайски жители на дълги периоди затвор за киберпрестъпления, включващи интернет измами и онлайн измами, ориентирани против замбийци и други хора от Сингапур, Перу и Обединените арабски емирства, съобщи Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Магистратският съд в столицата Лусака ги осъди на периоди от седем до 11 години. Освен това те са санкционирани с сред 1500 и 3000 $, откакто в сряда се признаха за отговорни по обвиняванията в компютърна илюзия, машинация с персонални данни и нелегално ръководство на мрежа или услуга. Мъж от Камерун също беше наказан и санкциониран при същите промени. 

Осъдените са част от група от 77 души, множеството от които замбийци, задържани през април по отношение на това, което полицията разказа като " модернизиран профсъюз за интернет измами “.

Генералният шеф на Комисията за битка с опиатите Насон Банда съобщи, че следствията са почнали, откакто управляващите са забелязали внезапно повишаване на броя на случаите на измами, свързани с киберпространството, и доста хора са се оплакали, че необяснимо губят пари от мобилните си телефони или банковите си сметки.

През април чиновници на комисията, полицията, имиграционния отдел и звеното за битка с тероризма нахлуха в офисите на компания, ръководена от китайци в елитно предградие на Лусака, и арестуваха 77 души, в това число наказаните в петък. По време на акцията управляващите са иззели над 13 000 локални и задгранични SIM карти за мобилни телефони, две огнестрелни оръжия и 78 патрона.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР