ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Вече е по-ясно кой стои зад „Има такъв народ“

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
„ По ръба “ с Калина Андролова в предаването „ Политически НЕкоректно “

Слави Трифонов отхвърли всевъзможни диалози за общ кабинет и по този начин прецака „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “, които чакаха да се закачат за неговия парламентарен размер и да имат значение. Ходът му е добър, защото е невероятно да си представим работещ кабинет, формиран от три обединения, които са несъвместими политически и естетически. Така или другояче сходна коалиция няма парламентарно болшинство и ще се нуждае от поддръжката най-малко на една от останалите така наречен систематични партии. В нежеланието на Слави да се контракти с останалите партии на митинга и да изиска поддръжка, да вземем за пример от Българска социалистическа партия, може да се види и някакво актьорство. Част от митинга ли е Слави в действителност? Или е конструиран буфер за недоволството?!

На конференция „ ИТН “ обясниха, че сменят Ники Василев, тъй като имало офанзива против него, другояче бил превъзходен специалист. Това обаче подсказва две неща: първо, че Слави ще бъде манипулируем откъм обществени атаки; второ, остава въпросът, в случай че и идващият министър председател бъде нападнат, отново ли ще го подменят под натиска на публичното мнение? Съвсем ясно е, че офанзивата е, тъй като Слави подценява останалите партии на митинга. „ Не можем да сменяем джипката с кабеларка “, сподели Христо Иванов при Цветанка Ризова. И това постави завършек на късото протестърско приятелство сред „ Демократична България” и „ ИТН “. „ Хората стачкуваха против този модел на еднолични решения, взети някъде отвън институциите. И ето, някой се появява по малкия екран и едностранно постанова някакви неща. Надявам се, че става дума за неточност, а не за проект “, сподели Христо Иванов. Не, не е неточност, става дума за проект.

Всеки морски тюлен може да ви каже базовото предписание в една борба: прикривай се и се движи! До избран миг Слави правеше тъкмо това – мълчеше за желанията си и нарастваше. Партията на Слави е типично популистки политически план, както доста други по света, родени от рецензиите, че политиката се господства от дистанцирани елити, задкулисие и олигархични ползи. Използвайки COVID-кризата, Слави яхна вълната на недоволството и умората от ГЕРБ, а гласоподавателите му не се интересуваха кой дава парите за малкия екран и политическата му активност. Когато обявиш държавно управление обаче, всичко се обяснява. Кабинетът на Слави е демократичен и проамерикански, което изненада огромна част от гласоподавателите му, и някак сложи „ Демократична България “ настрана, поради това, че обединението се изживява като най-ясен проводник на американското въздействие. Никой не е очаквал, че Слави чисто търговски ще опита да заеме периметър от този политически терен, който е най-благодатен откъм интернационална поддръжка. Слави бързо разбра, че към електората би трябвало да се обръщаш псевдопатриотарски и антиглобалистки, на моменти даже с „ вкусни “ тайни тези (както беше около ковид и ваксините), а в реалност – да редиш за изпълнителната власт представители на неолибералния хайлайф.

Трябва да се означи, че кабинетът на Слави наподобява много френдли към ГЕРБ и Движение за права и свободи. Кабинетът също по този начин се оказа изцяло далечен от въздействието на Радев, което радикално трансформира атмосферата на бъдещите президентски избори. Не инцидентно отчетът на Рашков против основния прокурор е възложен на правосъдния министър Янаки Стоилов на 14 юли, откакто стана известна структурата на кабинета на Слави и това, че няма да се търси коалиция. Заявката на служебния кабинет за битка с Гешев цели да предложи косвено страст на „ Демократична България “ и вид да помислят, а не е ли по-добре да не поддържат Трифонов и да се отива на последващи избори. Шахматът на Радев продължава в посока да си обезпечи идващ мандат. Но, с цел да си добър политически водач, с изключение на, че би трябвало да имаш умствена устойчивост, би трябвало и да умееш да държиш егото си под надзор. Егото провали опцията на много български политици да имат дълготрайна политическа валидност. Включително егото заплашва да обърне колата и на Слави Трифонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР