ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Демагогията е трамплин за власт!

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Какво е „ измама “? Користното потребление на жаждата за правдивост. Нито повече, нито по-малко. В това отношение, най-големият образец за взимане на властта посредством измама е Ленин.

Легендата за „ Октомврийската гражданска война “ е основана с цел да се скрие същността на вземането на власт посредством прелом. През 1917 година, съветската войска е в окопите, някъде в централна Европа. С дейната помощ на Германия, „ Болшевиките “ са пренесени в нейния гръб. Те завладяват „ Зимния замък “ съвсем без опозиция.

Ленин дава обещание Хляб, Мир и Земя. Нито едно от тези обещания не е изпълнено. През ноември същата година се организират избори, на които „ Болшевиките “ печелят единствено 25% от депутатските места. Няма по-голямо доказателство от обстоятелството, че през цялото време, те са малцинство, а не болшинство. В следствие повече избори в Русия – няма.

За Ленин и неговите хора е ясно, че по либерален път, в никакъв случай няма да вземат властта. Гражданската война, която те стартират е война против личния им народ. Демагогията стига своя връх с лъжата, че „ Съветите “ се ръководят от „ служащи и селяни “! През цялото битие на Съветска Русия, нито един служащ или селяндур не взе участие във властта.

На 7 май Българска социалистическа партия подтикна пенсионерите да стачкуват против новоизбрания парламент, който отказал да усили пенсиите. Освен, че е късно за една партия, която 11 години се преструва, че е съпротива, да си служи с мизерията на част от българите с цел да се върне на власт. Как е допустимо в изстрадала България, точно през днешния ден за подред път да се премълчават аргументите заради които болшинството от пенсионерите са принудени да работят?

По някакво нерегламентирано единодушие се замита отговорността на „ Столетницата “ за разграбването на държавните активи. А има доста да се каже. За сливането на „ Групировките “ с новата икономическа Номенклатура, сплав която задушава частната самодейност. И вместо най-малко лъч на самооценка, Българска социалистическа партия зове предизборно за повдигане на приходите. Не беше ли точно тази „ Пенсионна измама “, която докара на власт Валери Симеонов с неговия фронт за избавление?

Какъв е резултата на тази куха обществена благотворителност? Как се изрази благодарността към основателите? Най-шамаросани на последните избори са точно те, патриотите „ изпълнили обещанията си! “ Три пъти пенсиите бяха вдигнати в действителност. От 180 лв., те доближиха 350лв! Ама, ще кажат бенефициентите, получили нарастването.

Едно огромно Ама, тъй като цените на тока и храните изядоха нарастването. Икономиката има закони, които не се хранят с обещания. Синът на Корнелия Нинова би могъл единствено с един телефонен диалог от Америка, да ѝ подскаже, че парите не се рисуват, а се създават. Че понастоящем, със замиращата си стопанска система, да се подвигат пенсиите в неговата татковина е чиста измама.

На фронта на предизборното зарибяване, Нинова бе безусловно прегазена от Мая Манолова. Кюстендилският локомотив заглуши „ Мораториума “ на Българска социалистическа партия. „ Комисията за проверка “, или комисията за „ Кирливите ризи “ на Борисов, е представление налично за всички възрастови групи. Не е нужно да си с висше обучение, с цел да погледнеш с любознание, чия жена е разкършила снага в Монако.

Този сериал, може да продължи със Служебното държавно управление, тъй като надали ще се намерят смелчаги, които да го спрат. Манолова ще демонстрира добре подбрани очевидци за „ Кухи покупко-продажби “, за европейски дотации изхарчени за пилета и спекулативно надути на борсата акции. Всичко това е може би правилно и приемливо, в случай че призованите от Комисията си тръгваха с белезници. Но нито Мая е Вишински, нито сме в Тоталитарна система. Като ръководител на въпросната комисия Манолова има право да задава въпроси, само че като равнопоставен жител на всички останали, тя е длъжна и да дава отговор.

По създание – работата на комисията има ли дневен ред? Корупцията, която е предмет на разискванията, за кой интервал от прехода се отнася. Само за държавното управление на Борисов или на предшествениците му? Има ли отминалост за корупционния преход? Социалният министър от Българска социалистическа партия да вземем за пример – Емилия Масларова, пазаруваше постоянно в Монако.

С чии пари? Светослав Илчовски разобличава Иван Ангелов – Пилето, за корупционна връзка с Борисов, тъй като играел карти с него. В полузаглъхналата „ Яхтената спекулация “, финансовият министър Милен Велчев също играеше карти в Монако, само че с Иван Тодоров – Доктора. Понастоящем Народното събрание не е дал своя вот - къде стартират и къде свършват пълномощията на Комисията. Мая Манолова с нейната самодейност спря промяната на Съдебната система.

Архивите пращят от незавършени следствия на Никола Филчев, Борис Велчев, Сотир Цацаров и Иван Гешев. Кое е по-важно за българското общество – аферата „ Мишо Бирата “ или „ Суджук гейт “? Далаверата с „ Фурмите “ или топлата връзка сред Митьо Очите и Бенчо Бенчев?

Мая Манолова знае чудесно, че колкото и звук да подвига, нейните разкрития няма да стигнат до съда. А и да стигнат, евентуално ще потънат в давност, тъй като актуалното законодателство, с актуалната Съдебна система закопчава единствено крадци на кокошки.

Владимир Илич Ленин измисли институцията „ Другарски съд “, с цел да превъзпита жителите отклонили се от правия път. Това е зрелището което се разиграва през днешния ден пред Комисията. То няма нищо общо с " Правова страна ". Светослав Илчовски споделил " ДА ", Миню Стайков споделил " НЕ " и Мая Манолова си прави безвъзмездна предизборна акция.

Демагогията е послужила за трамплин на Ленин.
В началото на предишния век обаче евентуално е имало хора, които са мислели, че доматите се ядат с колците...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР