ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Писателят Кирил Кадийски: Куцият шут

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Ако народът е същинският суверен, т.е. царят – напълно естествено е той да има и гавазин, и шут. Лошото е, че „ царят” ни е поспалив. А ехидните придворни това и чакат – качват на трона му гавазина-шут, хем да се позабавляват, хем до момента в който трае джумбуша, да отмъкнат някой безценен уред от масата.

Но не щеш ли суверенът се размърдва и въпреки след десетгодишна заспалост, демонстрира признаци, че се буди. Придворните не съумяват, или не желаят, да смъкват от трона шута (вече не запомнил, че е бил гавазин). Той стартира да се върти комплициран, усеща какво го чака и ненадейно се изтърсва на земята.

Не че тронът е доста висок, само че шутовете нормално са джуджета. И ето ти отново пакост – разкъсан минискус. Няма по какъв начин другояче – от многото пълзене в краката на царя коленете на политическите джуджета са износени.

Тръпна от боязън, че и шутът на шута може скоро да скъса минискус (или да му се скъса някоя друга телесна уязвимост). Ако не се е случило към този момент - той на времето биеше сини седесарски шутове, след това прилегна в краката на баш шута, а това води и до одупване!).

Добрата вест е, че най-после ще се появи Фортинбрас и ще каже: – Изнесете труповете!

Кирил Кадийски
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР