ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Англичаните напускат, тестикулите остават

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Едва ли има по-доволни хора от французите, че англичаните напущат европейския съюз. Генерал Де Гол още преди 50 години се беше противопоставил на присламчването им към шестте тогавашни члена. Въпреки неговото знамение, англичаните бяха признати в общността на 1-ви януари 1973г. От тази дата до през днешния ден, тяхното наличие не спря да основава проблеми. Впечатлението което островитяните ще оставят е, че желаят да употребяват единствено придобивките, които съюза предлага, без да извършват отговорностите. Сблъсъка сред френската идея и тази на англичаните се илюстрира от живописната имитация сред Жак Ширак и Маргарет Тачър.

" I want my mony back! " - повтаря англичанката (Искам си парите обратно). Извън микрофоните, френският президент подмята пред близкото си обграждане: " Какво повече желае тази слугиня? Тестикулите си на тепсия ли да поднеса? " Метафората стигна до медиите и те я разпространиха. Тогава Ширак направи лека промяна, само че не се извини. Той бил споделил " стопанка ", а не слугиня...

Има ли печеливши, в края на краищата, от " Brexit "? Има на първо място губещи. Няма бракоразвод с печеливши. Европейският бюджет губи 10-15 или повече милиарди, само че печели от прилива на седалища на банки и финансови институции в Париж и Франкфурт. Десетки манифактурни производства стягат куфарите. " Ролсройс " и " Нисан " редуцират фрапантно инженери и служащи.

Англичаните се причислиха към европейския съюз като щуки в рибарник. Тяхна единствена цел беше свободния достъп до европейския пазар. За напред британският експорт няма да бъде толкоз елементарен, по отношение на в този момент. Вносът без който не могат, ще бъде по-скъп и цените на вътрешния пазар ще се вдигнат доста. Вътрешнополитическата конюнктура също не е напълно ясна. Лъжите на Найджъл Фараж (ментор на Ангел Джамбазки), че с парите, които Англия дава на Европейски Съюз, на острова " може да бъде издигната една болница всяка седмица ", ще лъснат като маймунско дупе. Референдумите в Шотландия и Южна Ирландия бяха срещу " Brexit ". В бъдещите избори ирландци и шотландци са в положение да изискат самостоятелност, което е единственият метод за тях да останат пълноправни членове на европейския съюз.

Политиката е като " Калашников ". Според Сталин с автомата можеш всичко, с изключение на да седнеш върху него!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР