ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Вече всеки започва да топи другарчето

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Толкова доста неща се написаха, такива обстоятелства за злоупотреби и корупция, за тъпчене на законите и морала, за надменно държание и безсрамен език бяха изнесени, само че властта се правеше на глуха, няма и сляпа, все едно не се отнасяше до нея. Но ето, че една не напълно страховита, само че и не за подценяване публикация в ”Шпигел” донесе нещо ново в реакциите на властта.

Вече няма правене на глухи, неми и слепи, а всеки стартира да топи другарчето по модела на първолачето - апелирам, госпожо, не бях аз, Гошко беше!

Това е знакова смяна в държанието!

Фактите и уличаващата информация към този момент не се пренебрегват, основното става да се натопи някой различен. А сходно накисване на другите единствено и единствено да се отклонят обвиняванията в тяхната посока, неизбежно ще докара до верижна реакция на групово като форма и на избавяне по единично като наличие, държание, което рано или късно ще се трансформира в най-естественото и до болежка познато пазене на персоналната кожа - посредством насочването на вниманието, прехвърлянето на виновността, изкарването на напред във времето и охулването на Човека първо лице, само число в страната.

Той от основния провинен ще бъде умишлен за единствения провинен. Той ще се разплати за греховете и грешките - свои и на всички останали. Той ще отнесе цялата контра за стореното и нестореното освен от него, само че и от останалите му съдружници и съучастници. Той ще опере пешкира за общите групови и самостоятелни безобразия и безчинства...

Да, няма да е прекомерно почтено и честно да стане по този начин, само че наподобява, че е толкова просто и разумно, че тъкмо по този начин ще стане!



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР