ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Коронавирусни вести у нас и в чужбина

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Странни неща се случват в битката с ковид.
Ето, Бойко Борисов персонално се зае да го бори и ни сподели, че сме късметлии, че ни е министър председател (а всякакви неблагодарници му желаят оставката), похвали сме, че първи сме въвели " ограниченията ", и дори други министър председатели са му се обаждали, да го питат по какъв начин по този начин се оправяме, че и те да се учат от нас. В същото време жигосах " бабаитите ", водачите на огромни страни, които сякаш доста знаят и доста могат, а са забавили ограниченията и са го закъсали, труповете поставят в чували и няма къде да ги погребат. А председателката на парламентарната на ГЕРБ Дариткова тържествено съобщи, имайки поради премиера, партията и държавното управление: " Спасихме българите ".

Излезе обаче, че хвалбите са били на вятъра. Дойде лятото и смут, връх след връх по болни и всеки ден умрели. Ето за последното денонощие 18 души са умряли.

Във Англия пък, където персонално " бабаитът " персонално министър председателят Джонсън се разболя, и го позакъса, в последното денонощие смъртните случаи са единствено 6, това при население на Англия от 66 млн. души при 7 млн. за България. И още нещо- оказа се, че до момента единствено едно дете е умряло от ковид, евентуално е имало някаква причина, само че е доказателство, че не е трябвало да се затварят учебните заведения.

А по какъв начин е в Швеция, където държавното управление не предприе никакви специфични крути ограничаващи ограничения, не затвори кафенетата, заведенията за хранене и учебните заведения? И те си имат техния " Мангъров " в лицето на Андерс Тегнел, само че за разлика от него е Главен епидемиолог, разгласи се като Мангъров за основаване на групов имунитет, предложи да не се затваря страната и държавното управление взе, че го послуша.

Разбира се Тенгел не отиде в в прекаленост, предложи да се пазят възрастните и тези с отслабен имунитет, хората, въпреки и да не са длъжни да носят маски, да мият ръцете си, да пазят отдалеченост и да не се събират повече от 50 души на едно място, и който желае и може да работи от у дома.

Всички предричаха злополука, а Тенгел и шведското държавно управление, май излезеха, че са прави, единствената неточност, която си признаха беше, че не са обърнали внимание на старческите домове, където съразмерно са регистрирани най- доста смъртни случаи. Броят на заболелите и умрелите напоследък в Швеция трагично спада и се смята, че в Стокхолм популацията към този момент съвсем е придобило групов имунитет. През последните две седмици броят на заболелите в страна е намалял с една трета, до момента в който в прилежащите страни като Дания, Норвегия, Финландия и в ред други европейски страни се усилва.

Проф. Ана Екстрьом, епидемиолог от от Стокхолмския Каролински институт съобщи, че карантината е нездравословна, води до меланхолия, алкохолизъм и фамилни проблеми.

" След време откачаш " - разясни сбито тя. А що се отнася до резултата от затварянето на учебните заведения, взаимно изследване на шведски и финландски учени е посочило, че макар че във Финландия са затворили учебните заведения и децата са били изолирани у дома, не е била открита някаква особена разлика в разпространението на заболяването. Което е удостоверение на мнението, че децата мъчно се заразяват и не популяризират ковид.

И най- значимото, стопанската система на Швеция не пострада пагубно, както в доста други страни, в това число и в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР