Интересни факти за практически всичко 5

...
Факт: Първият човек, обработен на остров Елис, беше 15-годишно момиче
Коментари Харесай

Факт: Първият човек, обработен на остров Елис, беше 15-годишно момиче от Ирландия
На 1 януари 1892 г. Ани Мур е първият пътник, който слиза на остров Елис в деня на откриването му. Тя пътува до Съединените щати с двамата си по-малки братя на борда на SS Nevada, след като заминава от Куинстаун, Ирландия (сега известен като Cobh). Друг невероятен факт? Най-натовареният ден на остров Елис е 17 април 1907 г.

Факт: Япония има една автоматична машина за всеки 40 души
Смята се, че Япония има една от най-високите гъстоти на вендинг машини в света, с една на всеки 40 души в страната. Докато повечето продават различни видове напитки, други включват сладолед, юфка и камери за еднократна употреба.

Факт: Лимоните плуват, но лаймовете потъват
Тъй като лаймовете са по-плътни от лимоните, те падат на дъното на чаша, докато лимоните плуват отгоре. От всички тези случайни забавни факти, този е бил пред лицата ни (или по-скоро в очилата ни) през цялото време! Вижте тези други неща, за които да се чудите, за които вероятно никога не сте се сетили преди.

Факт: Професионалните спортисти се представяха във водевил извън сезона
Преди днешните заплати в голямата лига професионалните бейзболисти и футболисти често трябваше да поемат работа извън сезона, съобщава The Atlantic. Някои от тях се възползваха от разпознаваемостта на името си и удариха водевилните вериги, правейки всичко - от комедийни съчетания до рецитиране на стихове. Бейб Рут дори пееше — ако можеше да се нарече така. Честно казано, много от спортистите нямаха работа да бъдат на сцената, но не е като да е против правилата.

Факт: Първият път, когато думата „менструация“ е използвана по телевизията във връзка с менструацията е през 1985 г.
Дойде чрез ред в реклама на Tampax: „Чувството за чистота е по-удобно. Всъщност може да промени начина, по който се чувствате относно цикъла си. А актьорът, който влезе в историята на поп културата, беше Кортни Кокс от „Приятели“.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР