Facebook се съгласи да плати $90 млн, за да уреди

...
Facebook се съгласи да плати $90 млн, за да уреди
Коментари Харесай

Facebook остава в Европа срещу $90 млн

Facebook се съгласи да заплати $90 млн, с цел да уреди желае, който от десетилетие упорства за контролиране на разпоредбите за прекачване на данни от потребителите в Европа до сървърите в Америка. Заради това преди две седмици Марк Зукърбърг, притежател на Мета, заплаши, че Фейсбук и Instagram за потребителите в Европа може да спрат.

Никой не повярва на това, само че Meta беше упрекната, че наблюдава интернет интензивността на потребителите, даже откакто те са излезли от обществената мрежа. 

Предложеното авансово съглашение беше импортирано в понеделник вечерта в окръжния съд на Съединени американски щати в Сан Хосе, Калифорния, и се чака утвърждение от арбитър. Според документа, Фейсбук следва да изтрие данните, които платформата е събрала непозволено.

Потребителите упрекнаха отдела на Meta Platforms Inc, че нарушава федералните и щатските закони за дискретност и употребява приставки за запазване на бисквитки, които наблюдават потребителите, посетили външни уеб страници, само че с бутони за Like на Фейсбук. Други обвинявания против Фейсбук са, че е събирал историята на потребителското сърфиране в профили, които продава на рекламодатели.

Делото беше отхвърлено през юни 2017 година, само че беше обновено през април 2020 година от федерален апелативен съд, който сподели, че потребителите могат да се опитат да потвърдят, че основаната в Менло Парк, Калифорния компания е надвишила правата си незаслужено и е нарушила поверителността на клиентите си.

В понеделник основният прокурор на Тексас съди Meta, потвърждавайки, че събира данни за лицево различаване без разрешението на потребителите.

 

Следите ли тематиката: 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР