Facebook набира екип за разработване на метавселена“, която ще стане

...
Facebook набира екип за разработване на метавселена“, която ще стане
Коментари Харесай

Скоро ще можем да се потопим в метавселената

Фейсбук набира екип за създаване на „ метавселена “, която ще стане част от Фейсбук Reality Labs, зает в планове за виртуална (VR) и допълнена (AR) действителност.

Особеност на „ метавселената “ ще бъде способността да се усеща физическото наличие на различен човек посредством цифровото пространство.

Ръководителят на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че на компанията ще и трябват към пет години с цел да реализира това.

Според вицепрезидента на Фейсбук Андрю Босуърт, виновен за AR и VR технологиите, специфичност на „ метавселаната “ ще бъде способността да се усеща физическото наличие на различен човек посредством цифрови пространства. Той означи, че още в този момент „ Portal “ и „ Oculus “ могат да ви телепортират в стая с различен човек, без значение от физическото разстояние или в нови виртуални светове и усещания “.

„ Но за цялостната визия на метавселената би трябвало да изградим съединителна тъкан сред тези пространства, тъй че да можете да премахнете рестриктивните мерки на физиката и да се придвижвате сред тях толкоз елементарно, колкото и при прекосяването от една стая в друга “, сподели Босуърт.

Новият екип за разработки ще бъде управителен от продуктовия управител на Instagram Вишал Шах, сподели вицепрезидентът.

Основателят и основен изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг сподели пред The ​​Verge предходната седмица, че Фейсбук скоро ще премине от това, което се счита за компания за обществени мрежи, към компания „ метавселена “.

Според него „ метавселената “ на Фейсбук ще работи на гарнитури за виртуална действителност, както и на мобилни устройства и игрови конзоли. Зукърбърг, говорейки за периодите за основаване на „ метавселаната “ на Фейсбук, сподели: „ Пет години или нещо такова. “

Терминът „ метавселена “ е употребен за първи път от писателя-фантаст Нийл Стивънсън в неговия разказ от 1992 година „ Лавина “. „ Метавселените “ са виртуални светове, които ви разрешават да изграждате пространства, да поддържате връзка и да участвате в ръководството на стопанската система на този свят.

Концепцията е тясно обвързвана с виртуалната действителност и технологиите за допълнена действителност, които сега също по този начин се създават от Apple, Гугъл, Amazon и Microsoft.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР