Фабриката в Белгия, оповестена за най-големия цех за произвеждане на

...
Фабриката в Белгия, оповестена за най-големия цех за произвеждане на
Коментари Харесай

Шоколадовата фабрика в Белгия се справи със салмонелата

Фабриката в Белгия, оповестена за най-големия завод за производство на шоколад в света, съобщи, че е възобновила интензивността си, откогато беше затворена за шест седмици, за да се отстрани болест със салмонела, съобщи dariknews.bg. Три от 24-те индустриални линии в завода в град Визе са актуализирани и е осъществена първата доставка, оповестиха от швейцарската компания " Бари Калебо ", която управлява фабриката.

Заводът, който доставя индустриални колоси като Hershey, Nestle и Unilever, единствено че не и директно потребителите, беше затворен в края на юни, откогато в една от партидите беше открита бактерия салмонела. Базираният в Цюрих Barry Callebaut заяви, че е спрял доставките и е уведомил клиентите си в точния миг, за да предотврати попадането на инфектирания шоколад в магазините. Източникът на замърсяването е лецитинът, който се прибави за изглаждане на текстурата на храната, което наложи седмици наред да се прави голямо почистване.

" Оставаме деликатни, тъй като тази намеса е невиждана, а процесът на почистване и дезинфекция лишава много време ", заяви представителят на Barry Callebaut Корнел Уорлоп. Той заяви, че макар в този момент фабриката да основава само " доста малък размер ", тя има намерение да задейства още един път повече индустриални линии " през идващите седмици ".

Белгийската организация за запазване на здравето на храните заяви, че не престава да следи производството в завода. В завода на Barry Callebaut работят към 600 души и той е главно звено в общата продукция на компанията, която през финансовата 2020-2021 година възлиза на 2,2 млн. тона, създавани в над 60 обекта по целия свят. Компанията твърди, че нейният завод във Виезе е " най-голямата фабрика за шоколад в света " и обезпечава качетвото, че е основан в Белгия, която има интернационална популярност за първокласен шоколад.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР