Турция ще продължи да оказва натиск върху Израел по отношение

...
Турция ще продължи да оказва натиск върху Израел по отношение
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще продължи да оказва натиск върху Израел в търговията и дипломацията

Турция ще продължи да оказва напън върху Израел във връзка с търговията и дипломацията, до момента в който администрацията на премиера Бенямин Нетаняху приключи клането в линията Газа. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, изказвайки се на Общото заседание на Турския съвет за външноикономически връзки (DEIK) и церемонията по връчването на премиите Respect for the Masters, оповестява.

Турският водач означи, че Анкара оказва поддръжка на всички, които работят в интерес на Турция, ангажират се с експорт, усилват своите вложения, имат доверие в турската стопанска система и способстват за построяването на „ Турския век “.

Годишният недостиг по настоящата сметка, който доближи 57 милиарда $ през май 2023 година, падна до 31,2 милиарда $ през март, сподели той. „ Вярвам, че подобряването на недостига по настоящата сметка ще продължи. ”

Ердоган означи, че предпочитаната посока на икономическата стратегия е да се усъвършенства благосъстоянието на турския народ посредством понижаване на инфлацията до едноцифрено число.

„ Ние се ангажираме да понижим инфлацията на непрекъсната основа, а не краткотрайно облекчение. Надявам се, че ще превърнем този мъчителен интервал, през който минава целият свят, в исторически трамплин за Турция и турската стопанска система “, сподели турският водач.

 „ От втората половина на годината ще навлезем в интервал на дезинфлация. Няма да допуснем спомагателен инфлационен напън посредством фискалната политика. Чрез пакет от ограничения за икономии и успеваемост в обществения бранш ще насочим съкращенията на вложенията към предпочитани области “, сподели още Ердоган.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР