Евросъюзът няма да прекратява споразуменията с Турция и преговорите за

...
Евросъюзът няма да прекратява споразуменията с Турция и преговорите за
Коментари Харесай

Преговорите за членството на Турция в ЕС продължават

Евросъюзът няма да приключва споразуменията с Турция и договарянията за участието й. Това стана ясно от завършилия Европейски съвет в Брюксел.

Споразумението за мигрантите с Анкара остава, само че Турция ще получава по-малко европейски пари. Брюксел ще ореже с една четвърт парите за предприсъединителните фондове за Турция и ще пренасочи средства към цивилен придвижвания, без да спре договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз.

Другата огромна тематика от Брюксел беше Брекзит. Твърденията за неуспех на договарянията по излизането на Англия от съюза са мощно пресилени, просто напредъкът не е задоволителен, сподели президентът на Съвета Доналд Туск. Сметката по развода обаче остава главен проблем в диалозите, а министър председателят Мей не отхвърли, че евентуално Лондон ще заплати на Брюксел доста повече от 20 милиарда паунда. Въпреки това европейските водачи се договориха да стартират комерсиалните договаряния с Англия през декември. Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила даде гаранции на България за правата на българските жители на Острова. Европейските водачи бяха осведомени за кандидатурите за домакинство на Агенцията за медикаментите, след отдръпването на Англия. При крах на нашата кандидатура София е склонна да покрепи Италия, която дружно с Холандия има най-големи шансове да притегли напускащата Лондон организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР