Европол действително се отвори към всички потенциални партньори. Това каза

...
Европол действително се отвори към всички потенциални партньори. Това каза
Коментари Харесай

Цветанов: Европол действително се отвори към всички потенциални партньори

Европол фактически се отвори към всички евентуални сътрудници . Това сподели на конференция ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след откриването на Срещата на Съвместната група за парламентарен надзор (СГПК) на Европол, съобщи организация „ Фокус “.
„ Успяхме да реализираме този важен политически консенсус, с цел да можем да стартираме и съответната работа, обвързвана с парламентарния надзор на Европол. Убеден съм, че със заложеното в многогодишното обмисляне, виждаме стратегическото партньорство със Съединени американски щати. Виждаме какви са акцентите в партньорството на Европол с Близкия Изток, Северна Африка и Западните Балкани, които са част от Европа. Всички знаем, че най-важното за Западните Балкани е евроатлантическата ориентировка “, съобщи Цветанов.
По думите му, в случай че Европол и страните членки не са дейни, в случай че тези цели, които напълно кореспондират и с Берлинския развой, не реализиран нужния резултат, това значи, че Европа ще има бели полета, а този вакуум ще бъде напълнен от други геополитически сътрудници или съперници. „ Европол фактически се отвори към всички евентуални сътрудници, с цел да можем да споделяме значима информация и да се вършат верните разбори със съответните рекомендации. Убеден съм, че с това, което следва да направи Европол в идните години, ще може да подсигуряваме сигурността на Европейски Съюз и да боравим с доста повече разбори “, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР