Европейският съюз засилва военната си подкрепа за Украйна, като се

...
Европейският съюз засилва военната си подкрепа за Украйна, като се
Коментари Харесай

ЕС засилва военната си подкрепа за Украйна

Европейският съюз ускорява военната си поддръжка за Украйна, като се чака да стартира през днешния ден задача за образование на 15 000 украински бойци на територия на Европейски Съюз и отпущането на нови 500 милиона евро за доставка на оръжия, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е огромна стъпка и първа сходна за Европейски Съюз, отбелязва европейски чиновник, съгласно който " Никога не сме изпълнявали задача от подобен мащаб ".

Очаква се външните министри на 27-те страни членки да одобрят тези две решения на среща в Люксембург през днешния ден и задачата да стартира неотложно да действа, прибавя дипломатически източник, представен от Агенция Франс Прес.

В момента в разнообразни страни от Европейски Съюз, изключително Германия и Франция, се организират курсове за образование на украински бойци, които се образоват да употребяват оръжия, ракетни установки и системи за противовъздушна защита, доставени от Европа.

Франция заяви в събота, че ще образова " до 2000 украински бойци " на своя територия.

Общо задачата е да се обезпечи " базово образование " на 12 000 украински бойци и " профилирано образование " на 2800 други, съгласно европейски източник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР