Европейският съюз заплаши със съдебни действия Великобритания заради нарушения на

...
Европейският съюз заплаши със съдебни действия Великобритания заради нарушения на
Коментари Харесай

ЕС заплаши Великобритания със санкции заради нарушения на договора за излизане |

Европейският съюз заплаши със правосъдни дейности Англия поради нарушавания на контракта за отдръпване на Брекзит, както и с финансови и търговски наказания, в случай че държавното управление откаже да се съобрази с него, написа английският вестник The Times, представен от " Фокус ".

Според правната консултация на Европейски Съюз, забелязана от The Times, „ производството за нарушаване “ може да стартира още преди законопроектът за вътрешния пазар да бъде признат от Народното събрание, с цел да окаже напън върху депутатите да не го гласоподават в този му тип.

По време на договарянията Марош Шефчович, заместник-председател на Европейската комисия се чака да предизвести Майкъл Гоув, министър в кабинета, че Европейски Съюз вижда законопроекта за вътрешния пазар на държавното управление на Англия, като ясно и значително нарушаване на отговорностите в контракта.

„ Споразумението за отдръпване не е отворено за предоговаряне и ние чакаме, че буквата и духът на съглашението за отдръпване ще бъдат изцяло спазени “, сподели Шефчович.

Той ще употребява срещата, с цел да предизвести, че опитите да се анулират основните клаузи на контракта „ отварят пътя към правните средства за отбрана според съглашението за отдръпване “.

Вътрешен разбор на Европейската комисия гласи, че „ никоя страна не може едностранно да трансформира, обяснява, променя, пояснява или да не ползва “ изискванията на контракта, в това число митническите правила и разпоредбите за субсидиране от Северноирландския протокол.

„ Комисията може да стартира процедура за нарушаване против Обединеното кралство заради нарушение на добросъвестно поетите отговорности... Още преди законопроектът да бъде признат, може да се образува произвеждане за нарушаване на същото съображение. "

Съгласно изискванията на контракта за отдръпване, Европейският съд или самостоятелен и обвързващ арбитражен развой може да накаже Англия с санкции, като следващи наказания ще последват, в случай че държавното управление откаже да заплати санкциите или да извърши решения за анулация на законодателството.

Договорът за отдръпване отбелязва, че отводът да се съблюдават правосъдни решения или наказания би дал право на Европейски Съюз „ да спре отговорностите, произлизащи от... елементи от всяко друго съглашение сред Съюза и Обединеното кралство “.

Това може да докара до прекъсване на основни търговски договорености сред Англия и Европейски Съюз през идващото лято в границите на процеса на арбитраж на разногласия, който ще съществува даже при неналичието на съглашение за свободна търговия, което сега се договаря.

Европейски Съюз може да приключи финансовата равностойност на град Лондон до европейските пазари или достъпа на английски хранителни артикули до единния европейски пазар, което евентуално може да докара до комерсиална война.

„ Търговските наказания са последната алтернатива, само че тя е налице “, сподели дипломатически източник от Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР