Европейският съюз ще предложи в сряда нов план за предоставяне

...
Европейският съюз ще предложи в сряда нов план за предоставяне
Коментари Харесай

ЕС с нов план за финансова помощ за Украйна

Европейският съюз ще предложи в сряда нов проект за даване на финансова помощ на Украйна в размер на 18 милиарда евро, заяви Bloomberg в понеделник, базирайки се на източници.

Според тях проектът ще дефинира основата за покриване на финансовите разноски на Украйна през 2023 година и ще проправи пътя за възстановителни работи. Според организацията той има за цел да обезпечи по-голяма предвидимост във финансовата поддръжка след рецензиите от страна на Съединени американски щати и Украйна.

По-рано беше обявено, че Европейски Съюз има намерение да даде на Киев забележителна част от програмата за бюджетна помощ за 2023 година, до 18 милиарда евро, под формата на заеми.

Както сподели на 25 октомври ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, през 2023 година Украйна ще се нуждае от 3 до 5 милиарда евро на месец (36-60 милиарда евро годишно) единствено за настоящи бюджетни разноски, в това число заплати и пенсии. От тях Европейският съюз е подготвен да дава 1,5 милиарда евро на месец и чака Съединени американски щати, други западни страни и интернационалните финансови институции да оказват помощ с останалата част.

Програмата за бюджетна помощ за Украйна не включва разноски за доставки на оръжие, филантропична помощ и помощ за възобновяване, които се финансират по други канали, съобщи Агенция " Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР