Европейският съюз се подготвя да наложи санкции на китайски компании,

...
Европейският съюз се подготвя да наложи санкции на китайски компании,
Коментари Харесай

ЕС обсъжда санкции срещу китайски компании заради Русия

Европейският съюз се приготвя да наложи наказания на китайски компании, за които има данни, че продават на Русия съставни елементи, които могат да се употребяват във военното произвеждане. Това заяви " Файненшъл Таймс " в понеделник.

В листата са упоменати седем китайски компании, а новите ограничения против Русия и малцината ѝ съдружници във войната против Украйна ще се разискват тази седмица в Брюксел. Под европейски наказания могат да попаднат още две компании от Обединените арабски емирства и една от Армения, твърди вестникът.

Сред приятелите на Владимир Путин и Кремъл под наказания са Беларус и режимът на Александър Лукашенко. За пъви път обаче Брюксел ще обсъджа санкции за китайски компании от началото на войната през февруари предходната година. До момента Брюксел се опитваше да не обтяга връзките с Пекин, тъй като директни доказателства, че Китай доставя оръжия на Русия, няма, разяснява " Файненшъл таймс ". Досега предизвестия в тази посока.

Пекин отхвърля да оказва помощ да Русия с оръжие или съставни елементи.

От началото на войната в Украйна преди повече от година Европейски Съюз е приел 10 пакета наказания против Москва, като задачата е да се затрудни финансирането на съветския боен комплекс и финансирането на нашествието. Под наказания са и близки до Владимир Путин олигарси, както и цели стопански браншове. Европейски Съюз към този момент не може да реализира единодушие за ограничавания в областта на нуклеарната енергетика.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР