Европейският съюз, Съединените щати и няколко международни партньори предложиха Декларация

...
Европейският съюз, Съединените щати и няколко международни партньори предложиха Декларация
Коментари Харесай

ЕС, САЩ и 32 други държави подписват „Декларация за бъдещето на Интернет“

Европейският съюз, Съединените щати и няколко интернационалните сътрудници предложиха Декларация за бъдещето на Интернет, в която се излагат визията и правилата на благонадежден интернет. Партньорите поддържат бъдеще за Интернет, който е отворен, безвъзмезден, световен, оперативно съчетаем, благонадежден и сигурен и удостоверяват своя ангажимент за отбрана и ценене на човешките права онлайн и в целия цифров свят. Досега 60 сътрудници са подкрепили Декларацията, в това число всички държави-членки на Европейски Съюз, като се чака още страни да последват образеца й през идващите седмици. 

Декларацията за бъдещето на интернет е в сходство с правата и правилата в Европейски Съюз и се основава на Декларацията за цифровите права и правила, която Комисията предложи да подпише взаимно с Европейския парламент и Съвета на Европейски съюз.

„ Интернет събра човечеството, както в никакъв случай до момента в историята. Днес за първи път страни с единодушие от цялостен ​​свят излагат споделена визия за бъдещето на интернет, с цел да се уверят, че полезностите, които поддържаме офлайн, също са предпазени онлайн, с цел да създадат интернет безвреден място и доверено пространство за всеки и да подсигуряваме, че Интернет служи на нашата самостоятелна независимост. Защото бъдещето на интернет е и бъдещето на демокрацията, на човечеството. ”, коментира Урсула  фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия:

Декларацията за бъдещето на интернет беше стартирана и на хибридно събитие във Вашингтон, окръг Колумбия, проведено от Съвета за национална сигурност на Белия дом. 

Партньорите в Декларацията споделят убеждението, че Интернет би трябвало да действа като единна, децентрализирана мрежа от мрежи, където цифровите технологии се употребяват по благонадежден метод, заобикаляйки нечестната дискриминация сред лицата и позволявайки оспорваемост на онлайн платформите и за лоялна конкуренция сред бизнеса.

При стартирането на тази декларация сътрудниците също по този начин показват мощната си угриженост по отношение на потискането на свободите в интернет от някои властнически държавни управления, потреблението на цифрови принадлежности за нарушение на правата на индивида, възходящото влияние на хакерските атаки, разпространяването на нелегално наличие и дезинформация и несъразмерната централизация на икономическа мощност. Те се ангажират да си сътрудничат за справяне с тези развития и опасности. Те също по този начин споделят визията, че цифровите технологии имат капацитет да предизвикват свързаността, демокрацията, мира, върховенството на закона и устойчивото развиване.

Партньорите ще работят дружно, с цел да продължат да извършват обещанието за свързване на човечеството и ще трансфорат правилата на Декларацията в съответни политики и дейности, като в същото време зачитат своята регулаторна автономност, се споделя в известие на Европейски Съюз. Други заинтригувани страни ще бъдат поканени, в това число от гражданското общество и промишлеността, да поддържат Декларацията и да улеснят нейното използване. Партньорите ще разпространяват тези правила в международен мащаб, в границите на многостранната система.

Въпреки че Декларацията и нейните управителни правила не са правно обвързващи, тя би трябвало да се употребява като насочна точка за основателите на публични политики, както и за жителите, бизнеса и организациите на гражданското общество.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР