Европейският съюз осъди смъртоносната руска бомбардировка на железопътна гара в

...
Европейският съюз осъди смъртоносната руска бомбардировка на железопътна гара в
Коментари Харесай

ЕС осъжда Русия за ракетния терор на жп гарата в Украйна

Европейският съюз осъди смъртоносната съветска бомбардировка на железопътна гара в Украйна и предизвести, че " отговорните за съветския ракетен гнет ще бъдат държани виновни ".

" Европейски Съюз изрично осъжда следващата отвратителна офанзива на Русия против цивилни жители ", написа в Twitter ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел , до момента в който броят на жертвите от удара в Чаплине набъбна на 25.

Борел не сподели по какъв начин Брюксел има намерение да потърси отговорност от Москва, само че идната седмица той ще бъде хазаин на срещи на министрите на външните работи и защитата на Европейски Съюз в Прага, на които ще бъде разисквана рецесията.

Държавите членки на Европейския съюз, постановиха редица стопански наказания на Русия през шестте месеца, откогато тя стартира инвазия в Украйна. Много страни от Европейски Съюз доставиха оръжия на Киев.

Но Борел призна, че ще бъде мъчно да се поддържа единна поддръжка за още по-строги ограничения, защото възходящите цени на силата удрят европейските предприятия и консуматори и заплашват да провокират криза.

В Прага той ще предложи Европейски Съюз да обезпечи образование на украинските войски.

Някои членове на Европейски Съюз със сухопътни граници с Русия - Полша, Финландия, Естония, Латвия и Литва - също ще предложат да се забрани на руснаците да получават туристически визи за Европейски Съюз.

Германия и някои други държави-членки обаче не са склонни да одобряват тази мярка, защото се притесняват, че тя ще затрудни търсенето на протекция в Европейски Съюз от съветски дисиденти.

Русия нанесе удар по гара в украинския град Чаплине, в Днепропетровска област.

По данни на украинския държавен железопътен оператор през нощта броят на починалите е повишен до 25 души , в това число две деца, а други 31 са ранени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР