Европейският съюз най-вероятно отново ще се сблъска със стари дрязги

...
Европейският съюз най-вероятно отново ще се сблъска със стари дрязги
Коментари Харесай

Bloomberg: Спирането на руския газ ще извади наяве стари дрязги в ЕС

Европейският съюз най-вероятно още веднъж ще се сблъска със остарели дрязги поради спада в доставките на газ от Русия. Оценката е на Bloomberg.

В своя публикация организацията разяснява, че намаляването на доставките на съветски газ заплашва да разцепи единството на Европейски Съюз, защото лимитираните бюджети на страните и проблемите с доставките не разрешават на страните-членки да се оправят с „ непредвидения и изострен дефицит на енергийни запаси “. В резултат на това " напрежението, което светът следи в най-трудния интервал на еврокризата " може да се върне в блока.

Под " Еврокриза " организацията напомня сериозните различия в Съюза, които породиха вследствие на дълговата рецесия от края на 2009 година, и които се завърнаха с нова мощ по време на миграционната рецесия от 2015-2016 година Надеждите, че Европейски Съюз е съумял да се оправи с вътрешните спорове сред страните по време на епидемията от COVID-19, когато всички дружно купуваха ваксини и сътвориха Фонд за възобновяване от пандемията от общия бюджет, в този момент са пред съществено преосмисляне.

Единството на Европейски Съюз може бързо да се разпадне тази зима заради изострен дефицит на газ, споделя почитан немски служител пред организацията, поискал да остане неизвестен. Така Германия, " която се сблъска с редица механически компликации, по-специално неналичието на инфраструктура за полутечен природен газ, отдели 15 милиарда евро за закупуване на газ за своите складове ". Действията на Берлин раздразниха сътрудниците от Европейски Съюз, защото способстваха за покачването на цените на горивата, показва организацията.

Изтеглянето на съветски газ ще докара до едвам 65-71% запълняемост на хранилищата в Европейски Съюз при започване на ноември - това е доста под плануваната цел от 80%, което значи, че даже при естествени метеорологични условия и непрекъснато високи размери доставки на полутечен природен газ, на Европа към момента ще ѝ липсват най-малко 30 милиарда кубични метра газ тази зима, предизвестява Bloomberg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР