Европейският парламент ще обсъди тази вечер с Европейската комисия въпроса

...
Европейският парламент ще обсъди тази вечер с Европейската комисия въпроса
Коментари Харесай

ЕС обсъжда визова реципрочност със САЩ

Европейският парламент ще разиска довечера с Европейската комисия въпроса за така наречен визова взаимност със Съединени американски щати. Предвижда се в сряда да бъде гласувана втора резолюция по тази тематика, демонстрира дневният ред на седмичното съвещание на евродепутатите, съобщи Новини.бг.

Преди седем години Европейски Съюз одобри правила, съгласно които европейските жители би трябвало да разполагат със същите условия, когато пътуват до непозната страна, като жителите на тази страна, когато пътуват до Европейски Съюз. Предвидени са периоди и дейности за връщането на визите за жителите на страни, които не са отменили визовите условия за жители на Европейски Съюз. През 2014 година Европейската комисия откри, че жителите на пет страни от Европейски Съюз към момента имат потребност от визи, с цел да посетят Съединени американски щати. В този случай Европейска комисия разполагаше с 24 месеца, с цел да върне европейските визи за жители на Съединени американски щати за период от 12 месеца, само че не предприе дейности всъщност.

Визите за Съединени американски щати остават наложителни за пътуващите от България, Хърватия, Кипър и Румъния, до момента в който всички останали жители на Европейски Съюз са освободени от това условие при пътешестване и престой до 90 дни на всеки 180 дни. Екологичен потенциал одобри първата резолюция по този въпрос преди три години. Утре евродепутатите ще разискват въпроса с полицейското принуждение в Европейски Съюз. През юни те одобриха резолюция, в която приканиха дейностите на силите на реда постоянно да бъдат законосъобразни, съразмерни и нужни. Евродепутатите възразиха против несъразмерната приложимост на мощ и настояха служителите на реда да получат по-добро образование за расизма и дискриминирането.

В четвъртък Екологичен потенциал ще разиска заканите за сигурността от така наречен " златни " паспорти и визи за Европейски Съюз. Наскоро бе оповестено следствие на високопоставени публични чиновници в Кипър, в това число на ръководителя на Народното събрание, записани да оферират помощ на мним китайски представител с незаконно минало да получи паспорт по схемата " поданство против вложения ".

Кипър е една от трите страни в Европейски Съюз, дружно с Малта и България, където е допустимо да се получи поданство в подмяна на инвестиция, така наречен " златни паспорти ", се разяснява в известие на Екологичен потенциал. Общо 19 страни от Европейски Съюз имат стратегии за обезпечаване на " престояване против вложения ", известни като " златни визи ". Евродепутатите към този момент са заявявали, че тези схеми са свързани с корупция, данъчни измами и пране на пари. Също в четвъртък Екологичен потенциал ще разгласи тазгодишния притежател на премията за независимост на мисълта " Сахаров ". Отличието си оспорват демократичната съпротива в Беларус, природозащитници от Хондурас и архиепископът на Мосул в Ирак монсиньор Наджиб Михаел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР