Европейският парламент отличи АМ Тркия и метрото в София като

...
Европейският парламент отличи АМ Тркия и метрото в София като
Коментари Харесай

АМ Тракия и софийското метро евроотличници по финансиране

Европейският парламент отличи Автомагистрала " Тркия " и метрото в София като мостри за европейско финансиране. Отличието идва откакто с 475 гласа " за ", което съставлява 73% от гласувалите , Европейският парламент уточни български европроекти като мостри за ръководство на европейски средства.

Гласуването стана по време на пленарната сесия на Екологичен потенциал. Сред отличените планове са и обновените прави от жп линията София-Пловдив . Родните планове са посочени в отчет, който прави оценка евроинвестициите в превоза . Целта на отчета са рекомендации за финансирането на бранша след 2020 година

 Нанков: Българските автомагистрали - най-евтините автомагистрали
Нанков: Българските автомагистрали - най-евтините автомагистрали

Не просто строим автомагистрали, а вършим работа

Автор и вносител на отчета е евродепутатът Андрей Новаков.

" Когато Европа икономисва два часа път на своите жители, когато поради Европа имаме 500 жертви по-малко на пътя, когато Европа свързва фамилии, села и градове със своите европейски планове, тогава хората схващат какво е Съюзът за тях ". Така Новаков разяснява резултатът от вота.

По думите му отчетът приканва за повече безплатно финансиране в районите, в които качеството на инфраструктурата го изисква . Нужда от безплатно финансиране и на местата, където превозът замърсява повече или има огромен брой пътнотранспортни катастрофи.

Акцент върху обезлюдяващите се райони се слага с утвърждението на този отчет. Така тези региони имат късмет да получат добра съгласуваност, която за тях остава една от опциите за решение на казуса.

Документът ще бъде изпратен до Европейската комисия, Европейския съвет, държавните управления, националните и районните органи на ръководство на страните членки откакто бъде признат в пленарна зала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР