Под звуците на гайди, в пристъвието на петима послиници и

...
Под звуците на гайди, в пристъвието на петима послиници и
Коментари Харесай

Президентът в Несебър: Въпреки турбуленциите по света, България стои като сигурна туристическа дестинация

Под звуците на гайди, в пристъвието на петима послиници и стотици поданици и посетители на Несебър от входа на античния град, президентът Румен Радев даде старт на туристически сезон 2024 по Южното Черноморие.

В събитието взеха присъединяване домакинът - кметът на Несебър, министрът на туризма, Евтим Милошев, Министерство на вътрешните работи министърът, ком. Калин Стоянов, някогашният министър на туризма и сегашен секретар към секретар към президенствотот - Илин Димитров,политици и кметове на общини от Бургаска област, представители на български институции и на дипломатическия корпус у нас, туристи.



Държавният глава беше съпроводен от брачната половинка си Десислава Радева.

" Радвам се, че дружно можем да обявим символичното начало на туристическия сезон и да си пожелаем слънчево и прелестно лято ", сподели президентът. Той поздрави кмета на Несебър Николай Димитров за напъните, които поставя Община Несебър да бъде в този необикновен тип като един сериозен обект на ЮНЕСКО ", уточни Радев.

По думите му, страната може да даде доста повече на туристическия отрасъл за повишение на равнището на услугите. А Несебър уточни като образец за сполучлива туристическа община.

" Последните годиниза целия свят са сложни. И макар, че сеполагат големи старания, България продължава да отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация ", сподели президентът. Той обаче обърна внимание и на обстоятелството, че пазарите стават все по-взискателни към продукта и това би трябвало да бъде тласък за сектора да покачва равнището на услугите.

" Има големи спомагателни благоприятни условия за българския туризъм, нови пазари, които занапред ще ни опознават и ще заобичат България и би трябвало да дадем поръчка да ги притеглим ", сподели още Румен Радев. Министърът на туризма пък употребява български анекдот, по думите му " алегория ", с цел да дефинира големите естествени запаси на страната ни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР