Европейският парламент одобри законопроекти, които ще регулират пазара на криптовалута

...
Европейският парламент одобри законопроекти, които ще регулират пазара на криптовалута
Коментари Харесай

Европарламентът одобри законопроекти за регулиране на криптовалутите

Европейският парламент утвърди законопроекти, които ще контролират пазара на криптовалута в Европейски Съюз. По-специално, евродепутатите поддържаха (529 гласа за, 29 срещу и 14 въздържали се) законопроект за следене на криптовалути и цифрови токени. Както в тази ситуация с обичайните валути, всички транзакции с цифрови валути ще би трябвало да станат проследими и в случай че е належащо, регулаторите би трябвало да разполагат с инструментите за блокиране на подозрителни или противозаконни транзакции. Освен това информацията за източника на актива и неговия адресат ще би трябвало да „ пътува “ с транзакцията и да се съхранява от двете страни на прехвърлянето.

Вторият законопроект (MiCA) беше подсилен от 517 народни представители с 38 гласа срещу. Той вкарва общи правила за контрол, отбрана на потребителите и наложително даване на крипто активи.

Сега законопроектите би трябвало да бъдат утвърдени от Съвета на Европа, а 20 дни по-късно  ще влязат публично в действие. Предполага се, че през юни тази година ще влезе в действие общоевропейски закон за контролиране на криптовалутите. Повечето от неговите разпореждания обаче ще се ползват на процедура едвам след 12 месеца, т.е. от средата на 2024 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР