Европейският лекарствен регулатор одобри използването на хапчето срещу COVID-19 на

...
Европейският лекарствен регулатор одобри използването на хапчето срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

ЕМА одобри хапчето на "Пфайзер" срещу COVID-19


Европейският лекарствен регулатор утвърди потреблението на хапчето против COVID-19 на компанията " Пфайзер " за лекуване на пълнолетни пациенти в риск от тежко протичане на заболяването. Това става в миг, когато Европа се пробва да разшири арсенала си за битка с разновидността " Омикрон " на ковид, съобщи Ройтерс.

Одобрението на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) разрешава на страните членки на Европейския съюз да употребяват хапчето, откакто регулаторът предходната година даде инструкции за незабавната му приложимост.

Италия, Германия и Белгия са измежду дребното страни в Европейски Съюз, които са закупили това лекарство.

Процедурата на утвърждение от Европейска комисия нормално лишава няколко часа или няколко дни.

" С одобряването на " Паксловид " тази седмица медикаментите против COVID-19 като част от лечебната тактика на Европейски Съюз стават шест ", уточни в официално съобщение еврокомисарят по опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакидес.

Съединени американски щати, Канада и Израел са измежду дребното страни, които към този момент са дали зелена светлина на лекуването с хапчето на " Пфайзер ".

Съединени американски щати през декември утвърдиха лекарството на " Пфайзер " - " Паксловид " и сходно хапче на " Мерк " - " Молнупиравир ".

Европейският лекарствен регулатор прави оценка и на хапчето на " Мерк ", само че процедурата за утвърждението му е по-дълга, тъй като компанията ревизира данните от изпитванията му през ноември и заяви, че лекарството е много по-слабо дейно, в сравнение с се смяташе.

Тези перорални медикаменти, изключително това на " Пфайзер ", се считат за обещаващи нови способи за лекуване, което може да се организира вкъщи още с появяването на признаци на COVID-19, с цел да се избегне хоспитализация и летален излаз.

Според компанията " Пфайзер " пациентите би трябвало да одобряват по три хапчета два пъти на ден в продължение на пет дни.

Активната съставна част - нирматрелвир, потиска протеина на вируса и по този метод му пречи да се развъжда. Възможни странични резултати са загуба на усет, диария, високо кръвно налягане и мускулни болки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР