Илон Мъск е притеснен от рязкото намаляване на раждаемостта в

...
Илон Мъск е притеснен от рязкото намаляване на раждаемостта в
Коментари Харесай

Илон Мъск посочи голям риск за човешката цивилизация


Илон Мъск е обезпокоен от внезапното понижаване на раждаемостта в доста страни по света
(снимка: Elon Musk / X)

Милиардерът Илон Мъск, притежател на X, Tesla и SpaceX, предизвести с обява в подопечната си обществена мрежа, че „ в случай че раждаемостта продължи да пада, човешката цивилизация просто ще изчезне ”.

Мъск уточни внезапното понижаване на раждаемостта в разнообразни страни по света, както и последните данни за раждаемостта от Центъра за надзор на болесттите (CDC). Ситуацията продължава да се утежнява – раждаемостта е паднала на 1,61 деца на жена.
още по темата
Това е даже по-малко, в сравнение с през 2020 година по време на пандемията от коронавирус, когато раждаемостта е била 1,63 деца на жена, съгласно CDC. Големи страни като Съединени американски щати, Япония и Южна Корея, както и цяла Европа не престават да регистрират забележителен спад.

Илон Мъск предизвести, че това води до „ демографски колапс ” и, че страните „ ще се обезлюдяват и ще понижават ”.

„ Рекордно ниската раждаемост води до демографски колапс в Европа и още по-бърз демографски колапс в огромна част от Азия. Имиграцията в Азия е ниска, тъй че не се случва „ заменяне ”, страните просто се свиват ”, сигнализира Мъск.

И добави: „ Ако обстановката не се промени, тогава всички страни на Земята с ниска раждаемост ще се изпразнят и ще залязат, тъкмо както се случи с от дълго време изчезналите цивилизации ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР