Сръбският кандидат-премиер Милош Вучевич заплаши с преначертаване на балканските граници

...
Сръбският кандидат-премиер Милош Вучевич заплаши с преначертаване на балканските граници
Коментари Харесай

Сръбският кандидат-премиер мечтае за излаз на море

Сръбският кандидат-премиер Милош Вучевич заплаши с преначертаване на балканските граници в своята тирада пред сръбския парламент.


Председателят на Сръбската прогресивна партия /СПП/ съжали, че Сърбия е изгубила своя изход на море с оповестяването на независимостта на Черна гора през 2006 година

" Ако през днешния ден имахме достъп до морето, щеше да е доста по-лесно да получим това, от което се нуждаем ", сподели мандатоносителят.

Вучевич упрекна депутата Милош Йованович от " Нова демократическа партия на Сърбия ", че държавното управление на Воислав Кощуница (2004-2008) е " предало " Черна гора. По това време Йованович е консултант на министър-председателя.


„ Би било по-лесно да се бием за Косово. Вие предадохте Черна гора и се опитахте да предадете Косово. Не ни изнасяйте морални проповеди, тъй като нямате право. Да живее Сърбия! “, добави Вучевич.

Бъдещият сръбски министър председател получи бурните овации на част от залата, когато съобщи, че " Косово в никакъв случай няма да бъде без значение ".

Днес депутатите в Скупщината ще гласоподават оферти състав на кабинета. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР